23. aug. 2012
Af af Preben Petersen

Ny dansk familiefilm optages på Afrikas savanne

Peter Mygind & co i Afrika
Peter Mygind & co i Afrika
Peter Mygind, Mille Dinesen, Thomas Levin og Robert Hansen laver "Min søsters børn"-film blandt løver og elefanter.

Peter Mygind og co. filmer i øjeblikket i Sydafrika på den nye danske film "Min søsters børn i Afrika", som får premiere 31. januar 2013. Nye på rollelisten er bl.a. Robert Hansen og Thomas Levin.

Producent Michael Obel er i Sydafrika med holdet, hvor optagelserne nu er i fuld gang. Han udtaler:

- Det er helt fantastisk at få lov at virkeliggøre drømmen om at lave en stor dansk underholdningsfilm midt på den sydafrikanske savanne. Jeg har arbejdet på at få realiseret en Min Søsters Børn-film i Afrika i over syv år, og det er ubeskriveligt at vi nu står midt i det og optager blandt løver og elefanter i deres eget element. Det er kæmpestort for alle på holdet at være her i den overvældende og meget livlige natur.

"Pas på de truede dyrearter" er det store tema i Min søsters børn-familien. Børnene insisterer på at tage til Afrika og udføre velgørenhedsarbejde for de truede dyr. Selvom Onkel i virkeligheden er noget utryg ved tanken om at møde de vilde dyr i Afrika, indvilger han i at tage med søsterens børn til Afrika for at gøre en forskel. I Afrika bor de på en farm, der både er et dyrehospital og et meget fint hotel. Til alles store overraskelse møder de også Fru Flinth på selv samme farm i Afrika. Efter at Min søsters børn har plejet og helbredt leoparder, aber og elefanter skal de alle videre sammen med Fru Flinth på telttur ud på den afrikanske savanne. Idyllen bliver dog hurtigt brudt, da Fru Flinth pludselig bliver bortført af krybskytter, som hærger og stjæler horn og stødtænder i området. Nødtvunget af omstændighederne, også selv om det angår Fru Flint, må Onkel og børnene på en hæsblæsende jagt igennem den afrikanske savanne for at redde både Fru Flinth og de stjålne dyr.

På rollelisten er det Peter Mygind, der har rollen som Onkel. Og Mille Dinesen er med som Fru Flinth, og i børnerollerne er det Frida Luna Roswall Mattson, Lasse Guldberg Kamper, Mathilde Høgh Kølben, Sebastian Kronby og Rumle Risom - tilbage. Nye på rollelisten og med i Sydafrika er også Thomas Levin og Robert Hansen som to park rangers. Martin Miehe-Renard instruerer, Michael Obel producerer, og de to har sammen skrevet manuskriptet.

Læs mere om: