Mandag, 28. marts 2016 — af John Lautrup

Ole Bornedal: Hollywood-drømmen er blegnet

Ole Bornedal
Ole Bornedal
Foto: Hanne Juul
Ole Bornedal har ikke lyst til at lave flere af de gyserfilm, som Hollywood hidtil har brugt ham til. Og de gode manuskripter går hans næse forbi.

Ole Bornedal har arbejdet en del i Hollywood, senest som instruktør på gyseren "The Possession" fra 2012, og han har stadig opgaver i amerikansk film. Men han har opgivet håbet om det store gennembrud.

- Jeg tror ikke, jeg kommer til at slå igennem. Possession blev en kæmpestor succes, den mest sete film en dansk instruktør nogensinde har lavet. En horrorfilm, jeg blev hyret ind til at lave. Problemet er, at når man laver så stor en succes i USA, så er alle de manuskripter, jeg får tilsendt, horrormanuskripter. Det er en genre, jeg har stor respekt for, men som jeg måske ikke er så interesseret i at lave mere, siger Ole Bornedal, der netop har færdiggjort optagelserne til sin næste danske film "Dræberne fra Nibe", en sort komedie om to nordjyske håndværkere, der prøver at skaffe sig af med deres koner.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Mangler gode manuskripter

- Og så læser jeg nogle manuskripter ind i mellem, som er ret fantastiske, men dem kommer jeg ikke i nærheden af. For Christopher Nolan er i USA et større navn end Ole.., af gode grunde, siger Ole Bornedal.  Nolan er brite og står bag nyskabende film som Memento, Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises og Inception.

Og du tror ikke på, at Ole kan overhale Christopher Nolan?

-  Jo, hvis han fik chancen, ha-ha. Så skulle det nok gå. Men det er ikke noget, jeg sulter eller tørster efter. Jeg har min familie herhjemme i Danmark, og jeg synes, det er rigeligt at få lov til at lave "Dræberne fra Nibe" eller tilsvarende. Jeg har høje ambitioner hver gang, jeg laver et projekt, og der er masser af ting på vej i Danmark. Det er dét, der er vigtigt, og ikke at jeg står og laver en stor film i Hollywood, svarer han.

Film om John Mogensen

Ole Bornedal er i gang med at forberede en spillefilm om sangeren John Mogensen, som han håber at begynde indspilningen på til vinter.  

John Mogensen.
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden