Olsen-Banden får deres egen statue

Olsen-banden.

Olsen-banden.

Foto: ALL OVER PRESS
Egon, Benny og Kjeld får deres egen permanente plads i Valby. Skulptøren Thor Larsen skal udforme de tre røvere i bronze. Prisen bliver 1,7 millioner kroner.

Olsen-Banden dør aldrig.

Nok er både skuespillere og bagmændene bag den folkekære bande her ikke mere, men Egon, Benny og Kjeld vil nu genopstå i bronze.

De skal stå i den berømte gåsegang midt på Tingstedet i Valby –  den plads, man i filmene så ofte kan se Bennys Chrevrolet Bel Air svinge forbi, inden den drejer ned til Olsen-Bandens hus.

 

Fanklubberne står bag

En nystartet forening, "Olsen Banden Statuen", står i samarbejde med den danske og tyske Olsen Banden fanklub om det store stature-projekt. De har opbakning fra Nordisk Film.

Planen er at få rejst en bronzestatue af de tre bandemedlemmer i størrelsesforholdet 1:1.

På søndag den 12. maj  kl. 12:00 kan man opleve en mindre model af statuen, når den danske og tyske Olsen Banden fanklub i samarbejde med Nordisk Film inviterer til "afsløringsshow".

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Ligesom i Egons planer har det dog krævet en del forberedelse.

Men som i filmene har ”etaterne” arbejdet tæt sammen - både Københavns kommune, Nordisk Film, to fanklubber samt flere skuespillere.  Alle er enige om at bakke op om projektet.

Det bliver den danske skulptør Thor Larsen, der skal stå for udformningen af de tre statuer. Thor Larsen er bosiddende i Italien og uddannet på kunstakademiet i Firenze, hvor han også underviser.

Han står blandt andet bag skulpturer, der er udstillet i både Danmark og i udlandet, blandt andre "Lykkens Galocher" som står i Roskilde og forestiller H.C. Andersens efterladte hat, stok, taske og galocher ved en bænk.

Pengene

Foreningens bestyrelse vil nu arbejde hen imod at få finansieret projektet, der samlet beløber sig til ca. 1,7 millioner kroner, meddeler de i en pressemeddelelse.

Penge skal søges hos fonde, men der bliver også samlet ind blandt alle dedikerede Olsen Banden-fans.

Derudover vil der også blive støbt et begrænset antal (1-100 stk.) mindre versioner af statuen, som er 30 cm i højden og vil koste 5.000 kr. i resin, som er en hård plast med næsten ridsefri overflade, samt i bronze (1-8 stk.) som vil koste 40.000 kr.

Alle statuer bliver unikt nummereret, og pengene vil gå direkte til den store statue.

Formanden for foreningen er Henrik Hansen, der fik rejst en Dirch Passer-statue i 2018 ved revymuseet på Frederiksberg

Olsen Banden Statuen forventes at blive indviet i 2020 eller 2021.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden