Lørdag, 7. november 2015 — af af Casper Nielsen

Olsen Banden-klenodie får en million af AP Møller

Olsen Banden på sporet
Olsen Banden på sporet. 
Foto: All Over Press
Olsen Bandens fanklub jubler. De har netop fået én million kroner til at bevare ”Det gule palæ” fra A.P.Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal. Nyheden blev offentliggjort i Palads under en særforevisning af ”Olsen Banden på sporet” lørdag morgen.

Olsen Bandens togtårn er reddet.

Det sørger en stor donation på en million kroner fra A.P.Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal for.

Den glade nyhed blev – meget passende – offentliggjort ved et specielt arrangement for Olsen Banden-fans i biografen Palads, hvor Olsen Bandens fanklub lørdag formiddag viste den eviggyldige danske filmklassiker ”Olsen Banden på sporet” fra 1975 for over 900 betalende tilskuere.

Olsen Banden-fans stolte og glade

Rune Holm Clausen, formand for Olsen Banden Fanklub.dk, siger til BILLED BLADET, at man er lykkelige – og ret stolte – af at have fået den opbakning til at kunne bevare kommandoposttårnet, hvor Helge Kjærulff-Schmidt og Poul Hagen spiste smørkage, og holdt øje med togtrafikken.

- Det er med stor glæde, at vi i Olsen Banden Fanklub DK kan oplyse, at A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, har valgt at bakke op om vores projekt for Bevarelse af bygningen "Det Gule Palæ" ved at donere op til én million kroner til projektet, siger Rune Holm Clausen.

Olsen Banden Fanklub DK har i det sidste års tid samlet penge ind fra Olsen banden fans og togentusiaster, i håb om at kunne skaffe de ca. 1,3 millioner kroner, som en flytning af bygningen vil koste.

Der er i det forløbne år samlet ca. 75.000 kr. ind fra fans, og flere fonde er ansøgt om økonomisk støtte.

Det har nu båret frugt, i form af million støtten fra A. P. Møller Fonden.

Flytning udsat

”Det gule palæ” skal flyttes fra København til Gedser remise i Gedser, hvor tårnet skal renoveres og indgå i museets drift som aktivt kontroltårn, og minimuseum for Olsen Banden Fans og togentusiaster.

-Der er dog stadig en lille bid vej til, at vi er endeligt i mål rent økonomisk, forklarer Rune Holm Clausen.

- Det samlede budget for flytning og påbegyndt renovering er sat til ca. 1,3 millioner, så der er stadig brug for økonomisk støtte.  Vi håber derfor, at de trofast Olsen banden fans og togentusiaster fortsat vil bidrage til indsamlingen for bevarelsen af Det Gule Palæ. Der er oprettet en konto i Sydbank, på reg. nr. 7910, konto nr. 1735037.

Banedanmark havde oprindeligt givet Olsen Banden Fanklub DK ét år til at flytte bygningen.

Den frist stod til at udløbe ved udgangen af 2015, men da bygningen tidligst kan flyttes i 2016 har Banedanmark forlænget fristen med endnu et år.

Planen er nu, at tårnet skal flyttes i sommeren 2016, og de næste måneder skal gå med detaljeret planlægning og byggemøder med arkitekter, ingeniører, kranspecialister og håndværkere.

Særligt fra Morten Grunwald, Ove Verner Hansen og Jes Holtsø samt Nordisk film har der været stor opbakning til projektet, der dermed bevarer en af dansk filmskats største filmklenodier.

GALLERI: Olsen Banden

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden