Opera bragte Joachim Knop og fru Tuva sammen

Joakim Knop og fruen.

Joakim Knop og fruen.

Foto: Martin Høien
Der er langt fra "Anja og Viktor"-film til opera, men Joachim Knop elsker begge dele og synger i øjeblikket opera for folket.

– Faktisk mødte vi hinanden på Operaskolen på Det Kongelige Teater i 1997, fortæller Joachim Knop, der arbejder freelance som både operasanger og skuespiller, mens fru Tuva, der er fra Norge, er fastansat på Det Kongelige Teater.

Men trods deres forskellige arbejdspladser er de rørende enige om, at opera også skal ud til dem, der måske ikke lige er faste gæster i de flotte rammer på Det Kongelige Teater.

I øjeblikket er Joachim Knop aktuel i hoved-og titelrollen i ”Barberen i Sevilla” - et gæstespil af Den Ny Opera som præsenteres af Folketeatret.

–Det er min drømmerolle, og det er skønt at komme ud og spille, lyder det fra Joachim Knop, der elsker klassikeren, som spiller på Folketeatret i København frem til 12. maj.

–Opera ER faktisk meget folkeligt, og der er masser af saft, kraft og ikke mindst humor i denne forestilling, siger Joachim om Rossinis ”Barberen i Sevilla.”

Der er tale om en operakomedie.

–Og det hele foregår på dansk, så alle kan være med, forsikrer den engagerede operasanger, der både mester skuespilkunster og operakunsten.

-Men jeg skal altså lære at blive bedre til at lave mad, så jeg ikke hele tiden ryger ud af Masterchef, erklærer han med et grin.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden