Torsdag, 27. januar 2011 - af af Thomas Flindt

Peter Aalbæk raser: Anmeldere og publikum tager fejl

Peter Aalbæk

Peter Aalbæk

Foto: Thomas Laursen
En manglende Robert-nominering har fået Zentropa-direktøren Peter Aalbæk op af stolen.

Susanne Bier og resten af folkene bag film-succesen "Hævnen" er flyvende for tiden. Med den flotte Golden Globe for "Årets bedste ikke engelsktalende film" og en Oscar-nominering i samme kategori har de god grund til at holde hovedet højt.

Også Peter Aalbæk er stolt. Som producent på filmen kan han også lade sig hædre. Men midt i denne lykkelige stund er det lykkedes nogen at pisse på Aalbæks sukkermad - han er godt og grundig sur.

- Jeg har ingen respekt for dem. De er en flok latterlige undermålere, som projicerer deres egen ufuldkommenhed ud i en nedgørelse at de store talenters arbejde, raser "Ålen" til BT.

Den velformulerede smøre er tilegnet jurymedlemmerne, der står for nomineringerne til Robert-prisen. Aalbæk kalder dem endvidere for "rygklappere" og mener at "samtlige anmeldere og publikum tager fejl."

Men der er svar på tiltale, jurymedlem Peter Reichardt udtaler:

- Peter (Aalbæk, red.) må have drukket af natpotten. "Hævnen" er ganske vist ikke nomineret til årets bedste film, men blandt andet for bedste instruktion og bedste manus. Så når Peter Aalbæk går ud og siger, at vi hverken har set filmene, eller at vi er undermålere, så er det forsmået vrøvl.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden