Søndag, 25. maj 2014 — af Malan Joensen

Pilou Asbæk blev depressiv efter Simon Spies-film

Pilou Asbæk
Pilou Asbæk.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Da Pilou Asbæk var med i ”Spies og Glistrup”, måtte han tage næsten 20 kilo på, og kostomlægningen kostede på humørkontoen.

I det nye nummer af Fitness.dk’s magasin GO! fortæller Eurovisionsvært og skuespiller Pilou Asbæk om sit forhold til træning.

- Jeg bliver glad af at træne. Det påvirker mit humør. Og så er det vigtigt for mig at være i en god grundform, fordi jeg er afhængig af det, når jeg er på et filmsæt, hvor dagene er lange. Jeg får ondt i mit knæ, når jeg vejer over 85 kilo. Så det er en motivation for mig at holde mig under 82, fortæller Pilou Asbæk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På trods af knæproblemer har han tidligere oplevet at være nødt til at tage meget på i forbindelse med sit arbejde som skuespiller. Blandt andet krævede Pilou Asbæks rolle i ”Spies og Glistrup”, hvor han spiller Simon Spies, at han tog næsten 20 kilo på.

Wienerbrød, teboller, pizza og pasta

Vægtstigningen kom i hus efter at Pilou Asbæk lagde kosten om til en morgenmad bestående af teboller og wienerbrød og en frokost med pizza og pasta.

Det gik dog voldsomt ud over humøret.

- Jeg blev ekstremt depressiv efter ”Spies og Glistrup”. Har du set dokumentaren ”Supersize Me”? (en dokumentarfilm hvor instruktøren Morgan Spurlock kun spiser McDonalds-mad i en måned, red.). Det var mig i de fire måneder. Jeg var ude et sted, hvor jeg ikke kunne bunde. Jeg havde ingen energi, var deprimeret og var slet ikke stolt over min krop. Jeg havde lyst til at gemme mig væk. Jeg husker de fire måneder, som om det eneste, jeg havde lyst til, var at spise og se fodbold, fortæller Pilou Asbæk, der fik professionel hjælp til at smide de overflødige kilo efter optagelserne var slut.

Ikke flere store vægtstigninger

Det dårlige humør fik ham til at love familien, at han ikke vil sige ja til roller, der indebærer så store vægtstigninger i fremtiden.

- Jeg bliver for irriterende at være sammen med af det. Fordi jeg jo ikke har nogen energi, men kun har lyst til at sove og æde. Jeg er ikke sjov at være sammen med, når min krop ikke har det godt. Jeg er ikke fanatisk med min kost, men jeg har virkelig oplevet, hvor dårligt sukker og hvidt brød er for kroppen i store mængder, siger Pilou Asbæk.

De næste fem måneder står på filmoptagelserne i krigsgenren for skuespilleren, der skal være med i ”9. april”, der handler om 2. Verdenskrig, og ”Krigen”, der handler om de danske tropper i Afghanistan.

"Spies og Glistrup" med Pilou Asbæk og Nicolas Bro.
"Spies og Glistrup" med Pilou Asbæk og Nicolas Bro.
Foto: Christian Geisnæs

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden