12. mar. 2015
Af af Hanne Rask

Pilou Asbæk i biografen med krigsveteran

Pilou Asbæk
Pilou Asbæk og Anders Justesen
Foto: Jesper Sunesen /BILLED-BLADET
Skuespilleren Pilou Asbæk havde følgeskab af den 96-årige krigsveteran, Anders Justesen, da der onsdag aften var premiere på ”9. april”.

-Jeg er meget stolt over at lave denne slags film, og når jeg møder en krigsveteran som Anders Justesen, får jeg kæmpe respekt for hans slags, og ville ønske, jeg selv havde været soldat. De havde et fantastisk sammenhold, sagde Pilou Asbæk til BILLED-BLADET, da han onsdag aften var til premiere på filmen ”9. april”, som han har hovedrollen i.

Pilou Asbæk havde den 96-årige krigsveteran, Anders Justesen, som var med i krigen og er en slags medforfatter på filmen, under armen, og de to skulle sammen ind og se resultatet af filmen, der beskriver de første fire timer af den skæbnesvangre nat, hvor Europas stærkeste hær overskred den danske grænse og erklærede krig.

-Min egen farfar var en af de første, der blev arresteret herhjemme. Han var motorcykelbetjent ved grænsen. Da jeg hørte det, var jeg ikke i tvivl om, jeg skulle takke ja til denne rolle. Jeg er stor patriot, og jeg føler lidt, jeg aftjener min værnepligt, når jeg laver film som denne, grinede Pilou Asbæk, der nu har lavet to film om krigen og har en tredje på vej.

LÆS MERE: Borgen-stjernerne indtager udlandet.

Læs mere om: