Torsdag, 8. december 2011 - af af Lisbeth Grube

Pilou Asbæk i vildt vægttab

Pilou Asbæk
Man kan næsten ikke kende den "nye" Pilou Asbæk.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET og Birger Storm
Skuespilleren Pilou Asbæk har lige smidt vildmandsskægget – og hele 18 kilo.

Stjernen fra "Borgen", 29-årige Pilou Asbæk, er knap til at genkende, efter han på rekordtid er blevet superfit. For bare seks uger siden dirrede vægten oppe på 96 kilo, og Pilou var med egne ord blevet en ordentlig bamse. Alt sammen på grund af en rolle til den kommende danske film "Kapringen".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg drak kakaomælk, spiste pizza og masser af anden junkfood. Alt, hvad man ikke må. Det gjorde jeg et halvt år, og så tog jeg 18 kilo på, forklarer Pilou, som spiller en madglad skibskok i filmen.

- Jeg fik ikke besked på at tage på i vægt, men jeg kan godt li' at eksperimentere med min fysik. Instruktøren fortalte, at min karakter var en stor fyr, man har lyst til at kramme - og så gik jeg ellers i gang med at spise.

Undervejs lod Pilou skægget stå, og opfedningen blev en grænseoverskridende oplevelse for skuespilleren.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

- Jeg fortalte ikke om rollen, så folk troede, at det ramlede for mig. Jeg havde lige sluttet optagelserne til "Borgen", og folk tænkte vel, at jeg havde fået en depression eller var begyndt at tage stoffer. Imens sad jeg bare og åd burgere! Men det påvirkede mig helt vildt at spise den usunde mad. At spise junkfood gjorde mig ked af det, siger Pilou og fortæller, at kæresten Anna Bro også bemærkede det.

Professionel hjælp

Asbæk filmede blandt andet en måned i Kenya, og så snart optagelserne var slut, gik han i gang med at smide de mange kilo igen.

- Jeg har været på hardcore-kur, og jeg har ikke drukket alkohol. I mit seneste interview fik jeg sagt, at jeg drikker, hvad der passer mig, men jeg har ikke rørt en dråbe spiritus i snart to måneder, for alkohol er noget af det, der sætter sig mest, siger Pilou, som har fået professionel hjælp af diætisten Ida Krak.

- Hun har bl.a. trænet Trine Dyrholm og er fantastisk. Hun har virkelig sat gang i min forbrænding. Det med, at man skal tabe sig ved at sulte sig, er det dummeste, man kan gøre. Så går forbrændingen i stå. Øger du i stedet forbrændingen, taber du dig.

Til morgenmad stod den på én portion kylling og tre portioner grøntsager. Halvanden time efter en halv avokado med rejer. Halvanden time senere igen kylling eller æg, og sådan fortsatte det dagen igennem. Mange proteinrige måltider og grønsager suppleret med fiskeolie-tilskud.

- Jeg har været fuldstændig disciplineret og spist på minuttet. Og det har virket! Jeg har det fantastisk, smiler en trimmet og nybarberet Pilou, som i næste uge har premiere på stykket "Om baronessen" på Folketeatret.
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden