Mandag, 17. december 2012 — af af Casper Nielsen

Pilou Asbæk vinder endnu en pris

Pilou Asbæk
Pilou Asbæk
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
”Borgen”s spindoktor fik årets Ove Sprogøe Pris og er nu klar til at gå på barsel.

Pilou Asbæk kan glæde sig i denne tid. Ikke bare står han overfor sit livs rolle som far, når kæresten Anna Bro nedkommer, formentlig i løbet af julen. (Hun har termin 25. december). Mandag fik han også Ove Sprogøe Prisen 2012 samt de 30,000 kroner, der følger med hæderen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Pilou Asbæk er en af de sjældne skuespillere, som kan kunsten at få en gnist til at springe på lærredet i samme sekund, han viser sig på det. Når først kameraet har fat i Pilous ansigt, så ved man, at man skal være vågen. Så sker der noget. Noget der lever, sagder Kim Skotte, der er jurymedlem - og Politikens filmredaktør - i sin tale til Asbæk i forbindelse med uddelingen, der fandt sted på Nordisk Film.

I år har den 30-årige skuespiller især gjort sig bemærket som spindoktoren Kasper Juul i DR's søndagsdrama "Borgen" og som skibskokken i Tobias Lindholms 'Kapringen'.
Det var ikke mindst sidstnævnte præstation, der fik juryen til at vælge ham til prisen.

Det er ikke første gang, Pilou Asbæk bliver hædret for sine evner som skuespiller. I år fik han også TV Prisen for bedste mandlige skuespiller for sin indsats i 'Borgen'.

- Man vil altid stå i skyggen af manden, der har lagt navn til denne pris, men nu vil jeg gå ud og støve alt det Ove Sprogøe-materiale op, jeg kan finde, og sætte mig til at se det under min barsel sammen med min kommende datter, sagde Pilou i sin takketale.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden