12. feb. 2013
Af af Preben Petersen

Rasmus Bjerg årets Robert-vært

Rasmus Bjerg
Rasmus Bjerg
Foto: TV 2
Rasmus Bjerg skal styre det store show, når årets Robert-priser bliver uddelt 28. februar.

Hvilken film er årets film i 2012? Hvem vinder prisen for årets mandlige hovedrolle? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver afklaret, når Robert-priserne bliver uddelt torsdag den 28. februar ved et kæmpe show på Tivoli Hotel & Congress Center i København. Den store begivenhed, hvor danske film og TV-serier bliver hyldet, bliver sendt live på TV 2 med Rasmus Bjerg som vært på scenen.

- Det er en ære at få lov til at stå midt i orkanens øje, når dansk film og TV skal fejres 28. februar. Jeg vil efter bedste evne forsøge at lade branchen og de stjerner, der befolker den, spille aftenens hovedrolle og selv træde lidt i baggrunden. Det bliver hulens svært for en gammel cirkushest at overlade manegen til andre, men jeg lover at gøre mit bedste, siger Rasmus Bjerg.

Han får nok at holde snor i, for ikke mindre end 35 priser skal uddeles i løbet af aftenen. Robert-prisuddelingen er Danmarks svar på Oscar-uddelingen, fordi afstemningen mellem de nominerede bliver afgjort af filmbranchen selv, dvs. Danmarks Film Akademis mere end 1.200 medlemmer.

Læs mere om: