25. feb. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Roland Møller til politiforhør i USA inden Oscar-fest

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/robert_pris_20170052.jpg
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Skuespilleren Roland Møller måtte en tur til forhør hos det amerikanske politi, før han kunne checke ind på sit hotel i Hollywood forud for Oscar-festen. Han spiller hovedrollen i den danske film "Under Sandet", der er nomineret til en Oscar.

Roland Møller, der spiller hovedrollen i den danske film "Under Sandet", blev ifølge dr.dk tilbageholdt i Los Angeles International Airport i USA for et par dage siden, umiddelbart efter han var landet.

Årsagen til miséren var hans straffeattest, som indeholder domme for vold. Dommene ligger dog flere år tilbage. I dag er 44-årige Roland en respekteret skuespiller, der altså tog turen til Los Angeles for at deltage i årets store filmprisfest, fordi han har hovedrollen i Martin Zandvliets Oscar-nominerede "Under Sandet". Filmen er nomineret i kategorien "Bedste udenlandske film".

Roland Møller fra forhør til Hollywood-hotel

Roland Møller blev trukket til side i paskontrollen i Los Angeles, da lufthavnspolitiet så nærmere på hans visum. Herefter sad danskeren to timer i den varme stol og blev ifølge dr.dk krydsforhørt.

LÆS MERE: Viggo Mortensen og to danske film nomineret til Oscar-priser

Han skulle i store træk gøre rede for, hvem han er, hvad han laver, og hvorfor han var rejst til Los Angeles.

Efter at have talt med politiet og overbevist dem om, at alt var helt i orden, fik Roland Møller lov til at forlade lufthavnen og køre til sit hotel i Hollywood.

Google-søgning overbeviste politiet

Lufthavnspolitiet var ellers ret skeptiske, da Roland Møller sagde, at han var skuespiller, og at han var på gæstelisten til årets Oscar-galla, fordi han er stjernen i "Under Sandet".

En google-søgning på den danske succesfilm om tyske mineryddere i efterkrigstiden var dog med til at overbevise den politimand, der tog sig kærligt af Roland Møller.

LÆS MERE: Ghita Nørby fortæller om vennen Viggo Mortensen

Læs mere om: