25. okt. 2015
Af Casper Nielsen

Sådan gik det de danske Bond-babes

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/sh-0009042.jpg
foto: AOP
Danske kvinder har gennem årene bejlet kraftigt til James Bond, men kun Cecilie Thomsen er kommet i seng med superagenten.

Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Jesper Christensen – alle har de repræsenteret de danske farver i James Bond serien.

Det har knebet mere for de danske kvinder at komme gennem nåleøjet.

Udover fotomodellen Cecilie Thomsen – der er med i Pierce Brosnans ”Tomorrow never dies” fra 1997 - er de fleste blevet sorteret fra i 007’ende time.

Til aktuelle "SPECTRE" havde instruktør Sam Mendes ellers først bedt om at få en skandinavisk pige på rollelisten.

Sara Grünewald aflagde audition, og det samme gjorde sangerinden Oh Land (Nana Øland). Sidstnævnte var også virkelig tæt på. Men så skiftede historien retning, og i stedet blev franskkfødte Lea Seydoux valgt som filmens Bond-girl.

Dansk islæt i filmene

Den første danske pige, der blev testet til en Bond-film var den dengang så berømte Tuborg guld-pige Anette Strøyberg, der var berømt for sit ægteskab med instruktøren Roger Vadim. Producenterne kiggede hende an til en rolle i Sean Connerys ”From Russia with love” i 1963.

Men den første danske pige, der aktivt blev involveret i serien var dog Nina van Pallandt fra duoen "Nina og Frederik". I 1969 sang hun melodien ”Do you know how Christmas trees are grown”, en julesang, der bruges under en jagtscene i ”I hendes majestæts hemmelige tjeneste” med George Lazenby.

Da turen gik til Thailand i 1974, hvor Roger Moore skulle lave ”Manden med den gyldne pistol” var der også en dansk pige med ombord i maskinen. Det var den dengang 20-årige Janni Pia Christensen fra København.

Janni Pia havde vundet rejsen via en modelkonkurrence i Ekstra Bladet og skulle i filmen ses i baggrunden iført meget lidt tøj. Oplevelsen var dog ingen succes.

- Roger Moore er da en sød fyr, men min type er han ikke. Han er lidt for hul-låret efter min smag, sagde hun til BILLED-BLADET ved hjemkomsten.

Måske derfor endte hendes scener også med at blive klippet ud af filmen.

Lige ved

I 1983 lykkedes det det dog – næsten da …

I ”Octopussy” medvirker nemlig Tina Robinson. Og det har fået mange internationale opslagsværker til at slutte, at det er den danske stage fighter Tina Robinson Hansen, der har californisk baggrund, men som har virket som stuntgirl i Danmark i de sidste 20 år. Hun har optrådt i flere danske produktioner - fra ”Flammen og Citronen” til "Crazy Christimas Cabaret”.

- Men det er ikke mig. Den Tina, der var med i filmen er fra Australien, siger Tina Robinson til BILLED BLADET.

Så tæt på, men stadig ingen cigar.

I 1995 var nær ved og næsten igen. Men også den danske supermodel Tina Kjær – der var til audition på ”Goldeneye” – fik afslag. Til gengæld fik hun samme år ”Licence to buy” på en kæmpe reklamekampagne for Acceptcard.

https://imgix.billedbladet.dk/10.1633963a.jpg
James Bond i form a Pierce Brosnan scorer Cecilie Thomsen i "Tomorrow never Dies".
foto: AOP

I seng med Bond

1997 blev til gengæld lykkeåret. Hele tre danske piger var dybt involveret i Pierce Brosnans ”Tomorrov never dies”.

Men kun to nåede frem på lærredet. Pernille Rosendahl skrev i samarbejde med Tim Christensen titelnummeret ”Tomorrow never dies”. Men igen svigtede heldet. Nummeret blev kasseret til fordel for Sheryl Crows version.

Til gengæld kan man under filmens farverige fortekst-seksvens se den danske fotomodel Sille Lundquist.

– Jeg skulle være en ”diskohavfrue” og blev sminket i sølvmaling i seks timer, fortalte Sille på TV3.

- Jeg aflagde også audition på en rolle i filmen sammen med bl.a Tina Kjær og skulle kysse Pierce Brosnan. Han var nu ikke så synderligt interessant, men det var også en akavet situation”, fortalte Sille.

I stedet blev det blondinen fra Bogø – Cecilie Thomsen - der fik lejlighed til at lære Bond dansk i en morsom sengescene i ”Tomorrov never dies”.

Cecilie Thomsen spiller professor Ingrid Bergström – og selv om det lyder mere svensk end dansk – fik hun Bond til at sukke: ”Farvel min skønne».

Med dansk accent

Men siden har der ikke været kvindeligt dansk blod i Bond.

Læs mere om: