5. sep. 2013
Af Casper Nielsen

Sådan skal Ole Ernst bisættes

Ole Ernst bisættelse
Ole Ernst
Foto: All Over
Steen Springborg skal som Ole Ernst gode ven og kollega stå for ceremonien, når den folkekære skuespiller på søndag bisættes fra Vestre Kirkegårds kapel.

Skuespilleren Ole Ernst, der døde natten til søndag, bisættes på søndag fra Vestre Kirkegårds Kapel på Vesterbro, oplyser hans søster, Birgit Pedersen til Ritzau.

- Bisættelsen, der foregår klokken 13, sker helt i Oles ånd. Han ville ikke bisættes på traditionel vis med præst og i kirke, og derfor bliver det fra kapellet på Vesterbro, i Nordre sal, hvor der er plads til et par hundrede mennesker, siger Birgit Pedersen.

Man venter, at det bliver familie, personlige venner og kolleger til den folkekære skuespiller, der deltager i ceremonien. Skuespilleren Steen Springborg står for den sidste afsked med Ole Ernst.

- Steen Springborg står for at planlægge indholdet i ceremonien, og det bliver, som Ole har ønsket det og ville have det. Der bliver blandt andet musik af Bob Dylan og lidt klassisk, blandt andet filmmusikken fra Elvira Madigan, der er komponeret af Mozart, fortæller Birgit Pedersen.

Filmmusikken er anden sats af Mozarts 21. klaverkoncert.

Ole Ernsts sidste hvilested bliver et urnegravsted på Assistens Kirkegård, men den del har familien besluttet, at holde privat.

Læs mere om: