Sarah-Sofie Boussnina droppede skolen og fulgte drømmen

Sarah-Sofie Boussnina

Sarah-Sofie Boussnina

Foto: Thomas Rønn

Den smukke, unge skuespiller Sarah-Sofie Boussnina satsede på en karriere foran kameraet.

Søndag, 18. september 2011 - af Liz Rørsig

20-årige Sarah-Sofie Boussnina flyttede sidste år fra Svendborg til København for at gå skuespillervejen. Laura Drasbæk, søsteren i "Lærkevej", har været en stor støtte i den spændende, men store omvæltning.

Sarah-Sofie Boussnina sidder i sofaen på caféen, sprudlende af energi og fortællelyst, selv om hun har været meget tidligt oppe til filmoptagelser. Vi kender hende fra "Lærkevej" hvor hun spiller Mathilde Holm, lillesøsteren til Laura Drasbæk og Christian Tafdrup. Gennembruddet og eksponeringen i TV 2-serien har åbnet mange døre for den 20-årige skuespiller med de kønne, brune øjne.

Hun har netop afsluttet optagelserne til filmen "Lærkevej- til døden os skille" og er nu i fuld gang med en ny serie til TV 2, "Outsider". Her spiller hun sammen med kendte navne som Mia Lyhne og Rasmus Botoft. På det store lærred er hun aktuel i ungdomsmusicalen "Bora Bora", hvor hun har sin første hovedrolle som den 15-årige Mia, der er på kant med sin mor og skolen.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Giv BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

- Jeg lagde mange kræfter i den film, for jeg ville gerne gøre det godt, når det nu var min første filmrolle. Jeg skulle både træne stunts, dans og løb til filmen - og havde optagelserne til serien "Lærkevej" ved siden af. Så jeg havde travlt.

For et år siden flyttede det unge talent fra Svendborg til København for at følge sit hjerte og gå skuespillervejen. Men det var en stor beslutning at bryde ud af 2. g og tage til storbyen.

- Det var min drøm, og jeg kunne ikke forestille mig at lave andet. I 1.g pendlede jeg fra Svendborg til København, mens jeg optog "Lærkevej", og det var svært at få det hele til at hænge sammen. Jeg har altid gået op i skolen og fået gode karakterer, men de begyndte at dale. Jeg fik lidt selvværdsproblemer, fordi jeg ikke kunne leve op til de forventninger, jeg selv satte. Når jeg var i København, filmede jeg, og når jeg var i Svendborg, koncentrerede jeg mig om lektierne. Skemaet var stramt, og jeg havde ikke tid til at deltage i det sociale liv. Mine klassekammerater og jeg gled fra hinanden, måske også fordi jeg udviklede mig i en anden retning. Jeg besluttede mig for, at jeg hellere ville gå ud af skolen for at beskæftige mig med det, jeg brænder for - og så få en ordentlig studentereksamen bagefter. Den har jeg fået her i sommer på VUC, og det er jeg glad for, fortæller Sarah-Sofie stolt.