1. nov. 2015
Af af Casper Nielsen

SE BILLEDERNE: De kongelige er vilde med James Bond

James Bond har gennem årerne trukket de kongelige ud til mange store royale galla-premierer.

Dronninger, prinser, prinsesser, fyrster og præsidenter er vilde med James Bond. Traditionen blev indledt i 1967, hvor den britiske dronning Elizabeth mødte frem til premieren i Odeon Cinema i London til Sean Connerys femte 007-film ”Du lever kun to gange”.

Et par år før havde dronningemoderen til et arrangement fortalt Sean Connery, at ”Goldfinger” var den bedste film, hun nogensinde havde set, og i USA var også præsident J.F. Kennedy så stor en Bond-fan, at han offentligt udtalte, at han ”ville ønske han havde én som 007 i sin stab”.

Bond-filmenes gallaevents er ofte store velgørenhedsarrangementer, hvor overskuddet går til forskellige organisationer, som de britiske kongelige er protektorer for.

Dronningen som Bond-girl

Alligevel var det helt uden sidestykke i historien, da den britiske dronning Elizabeth som en optaktsfilm til OL i London 2012 sagde ja til at blive ”Bond-girl”.

I en film, optaget i hendes private arbejdsværelse på Buckingham Palace, kunne hele verden se dronningen tage imod Daniel Craig som agent 007. Dronning Elizabeth havde ovenikøbet en enkelt replik, inden de sammen gik ud til den helikopter, der skulle bringe dem til åbningsceremonien.

Da dronningen sås springe ud af helikopteren og åbne en faldskærm med et Union Jack flag brugte hun dog en stuntmand.

BILLED BLADET har taget et tilbageblik på de største Bond-premierer og på de kongelige, der mødte op for at støtte dem.

Læs mere om: