3. jun. 2016
Af af John Lautrup

SE BILLEDERNE: Sådan husker vi Poul Bundgaard

Hele Danmarks Poul Bundgaard gik bort for 18 år siden. Men minderne har vi heldigvis

Poul Bundgaard var folkekær i ordets egentlige forstand. Afholdt som få i en generation af skuespillere, der levede før internettet og derfor fyldte så meget mere i ugeblade, TV og på film. Og højdepunktet af hans popularitet var naturligvis som tøffelhelten, Kjeld, i "Olsen Banden"-filmene.

Det var midt under optagelserne til den absolut sidste film med bandevennerne, Ove Sprogøe og Morten Grundwald, at Poul Bundgaard døde i dag for 18 år siden. Den 3. juni 1998. Filmen blev dog færdiggjort med Tommy Kenter i rollen som Kjeld.

Kjeld var det evigt nervøse element i Olsen Bandens jagt på det store kup. Altid snedigt udtænkt af den koleriske Egon Olsen (Ove Sprogøe) og bakket op af den trippende, evigtglade Benny (Morten Grunwald). Kjeld med jordmodertasken og en storblomstret hustru, Yvonne (Kirsten Walther), der skingert er over ham hele tiden. Poul Bundgaard er kostelig i rollen.

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

67 film med Poul Bundgaard

Men han kunne andet end være morsom. Han var en stor karakterskuespiller og fik blandt andet en Bodil for sit spil som alkoholiker i filmen "Hærværk".

Poul Bundgaard debuterede på Nørrebros Teater i 1947 og var i mange år først og fremmest kendt som operette- og operasanger. Han var ansat som operasanger på Det Kongelige Teater, før han blev skuespiller samme sted.

Han nåede at medvirke i 67 film og indspillede et hav af plader.

Poul Bundgaard blev i juli 1968 gift med kongelig solodanserinde, Kirsten Bundgaard, som han således nåede at have papir på i næsten 30 år. De havde levet sammen i fem år inden brylluppet. De fik sammen sønnen, Peter Bundgaard. Fra et tidligere ægteskab er han far til Steen Bundgaard og Helle Bundgaard.

LÆS MERE: 50-års jubilæum for filmen "Slå først Frede"

Læs mere om: