19. dec. 2017
Af Niels Burgos

Se billederne: Tom Cruise - fra frisk knægt til superstjerne

Tom Cruise
Han er Hollywoods ubestridte gulddreng - og 55-årige Tom Cruise viser ingen tegn på, at han er ved at stige ned af filmtronen.

Thomas Cruise Mapother IV var blot 19 år, da han i 1981 holdt sit første indtog på biograflærrederne verden over - med filmene "Taps" og "Endless Love". Og da han året efter havde hovedrollen i "Risky Business", var der ingen vej tilbage: En vaskeægte superstar var født. Den unge Toms udstråling som "naboens kække knægt" har holdt ham på toppen siden - og med sit karakteristiske glimt i øjet og gavtyvesmil har han formået at holde fat i alle de fans, han fik som helt ung - og samtidig skaffet sig en helt ny fanskare med sine veldrejde actionfilm de senere år.

Ingen konkurrence til Tom

Tom Cruise er i dag 55 år - og bliver af mange anset for at være Hollywoods største filmstjerne. Selv om han aldersmæssigt nærmer sig sidste udløbsdato i Hollywoods overfladiske filmverden, er der ikke mange, der truer hans status. Der er kommet mange yngre film-herrer på banen siden Tom Cruise fik sit gennembrud - men ingen af dem har helt formået komme helt op i superstar-ligaen. Vi har samlet et galleri af fotos med et tilbageblik på mere end 35 års filmkarriere på toppen - og de fotos kan måske være med til at forklare, hvorfor Tom Cruise har lige præcist dét, som stjerner laves af.

Læs mere om: