Søndag, 5. februar 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Se billedet: Ulf Pilgaard er tilbage i uhyggelig rolle

Ulf Pilgaard
Ulf Pilgaard.
Foto: Søren Jul Lamberth
Det er næsten 30 år siden, at Kommisær Wörmer blev sendt bag træmmer i Ole Bornedals succesfulde film ”Nattevagten” men nu er han tilbage, og han er hævntørstig.

I over 40 år har Ulf Pilgaard spillet med i forskellige revyer og teatre.

Cirkusrevyen har han været en fast del af fra 1968-1972 og derefter igen fra 1986 og frem til 2021. Og så har han haft flere mindre roller i forskellige spillefilm.

En af de spillefilm, han dog har haft en stor og central rolle i er Ole Bornedal hittet ”Nattevagten” fra 1994. En film der blev en bragende succes.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I filmen spillede han den - på papiret - flinke Kommisær Wörmer, der forsøgte at opklare en række af kvindedrab, der blev begået i København.

Det viste sig dog, at han skjulte på en hemmelighed, og selv var seriemorderen.

Nu er Ole Bornedal klar med efterfølgeren 29 år senere, og Ulf Pilgaard vender tilbage i rollen som Wörmer.

Nu er de første to billeder fra filmen blevet offentliggjort, selvom ”Nattevagten – Dæmoner går i arv” først får premiere 25. december 2023.

Og på et af billederne får vi altså lov til at se lidt af den indespærede Wörmer. Og det ser mildest talt dystert og uhyggeligt ud.

Nattevagten - Dæmoner går i arv
Fanny Bornedal i rollen som Emma, og Ulf Pilgaard i rollen som Kommisær Wörmer i et af de første billeder fra Nattevagten-opfølgeren "Nattevagten - Dæmoner går i arv".
Foto: Christian Geisnæs

På billedet ses også Fanny Bornedal, der i rollen som Emma, vil forsøge at udrede, hvad der egentlig skete dengang med Wörmer, og hendes far, Martin, som Wörmer næsten slog ihjel dengang.

Men det er ikke kun Ulf Pilgaard, der vender tilbage. Både Kim Bodnia og Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i de gamle roller som Jens og Martin, mens nye ansigter som Alex Høgh Andersen og Sonja Richter er med i opfølgeren.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden