18. feb. 2016
Af Casper Nielsen

Se kjolerne: Trine Dyrholm og Julie Agnete Vang til Berlin-festival

Trine Dyrholm og resten af ”Kollektivet” fra Thomas Vinterbergs film af samme navn har indtaget Berlins filmfestival, Berlinalen, og viste de flotte festrober frem på den røde løber. Den danske film er i spil til at vinde ”Sølvbjørnen”.

Trine Dyrholm tog kegler sammen med kollegaen Julie Agnete Vang på Berlinalens røde løber.

Skuespillerinderne fra 'Kollektivet" var på første parket, da Thomas Vinterbergs prisindstillede film blev vist ved filmfestivalen i Berlin.

Ifølge instruktøren fik den en positiv modtagelse af festivalens publikum.

- Det lød, som om det gik godt. Det var et entusiastisk og lykkeligt publikum. Store klapsalver, grin de rigtige steder og mænd, der græd. Det er altid et godt tegn. Så har der sikkert også været et par kvinder, der har grædt på et tidspunkt, siger Thomas Vinterberg til Ritzau.

Filmen er med i Berlinalens hovedkonkurrence, hvor den eller skuespillerne kan få en eller flere af de eftertragtede bjørnestatuetter. Vinderne bliver offentliggjort lørdag den 20. februar.

Hele det danske kollektiv var da også i højt humør, da de indtog løberen i aftes.

På billederne ses skuespillerne Fares Fares, Martha Sofie Wallstrøm, Trine Dyrholm, Helene Reingaard, instruktør Thomas Vinterberg, med døtrene Nana og Ida, Julie Agnete Vang, og Ulrich Thomsen.

Læs mere om: