Onsdag, 9. maj 2018 - af John Lautrup

Sidse Babett Knudsen i stjernebesat filmatisering af dansk bestsellerroman

Sidse Babett Knudsen

Sidse Babett Knudsen

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Sidse Babett Knudsen vender hjem til dansk film og et meget stærkt kvindecast på filmatiseringen af Christian Jungersens succesroman "Undtagelsen".

Sidse Babett Knudsen står i spidsen for et usædvanligt stærkt cast af kvindelige, danske skuespillere, som skal bære filmatiseringen af Christian Jungersens bestsellerroman ”Undtagelsen”.

Filmen instrueres af Jesper W. Nielsen. Optagelserne begynder 27. august, og ”Undtagelsen” forventes at få biografpremiere i efteråret 2019.

De øvrige bærende roller spilles af Lene Maria Christensen, Danica Curcic og Amanda Collin.

Foto: Steen Evald

Sidse Babett Knudsen glæder sig

- Jeg glæder mig meget til at spille sammen med alle disse dygtige skuespillere og til endelig at skulle arbejde sammen med Jesper igen. Det har jeg længe ønsket. Jeg læste bogen på én dag, da jeg hørte om projektet. Den er jo virkelig en ”pageturner”, en god thriller med nogle virkeligt spændende karakterer.

- Det er både oplagt og udfordrende at skulle lave bogen til film, men for os skuespillere er det jo et fantastisk oplæg at kende karakterernes tanker så godt. Jeg glæder mig, siger Sidse Babett Knudsen.

Bogen har fået stor succes

Da ”Undtagelsen” udkom på Gyldendal i 2004, blev den en øjeblikkelig megasucces med overstrømmende anmeldelser. Bogen solgte svimlende 200.000 eksemplarer og er udgivet i 20 lande. Den fik blandt andet en fornem anmeldelse i The New York Times. Christian Jungersen blev belønnet med De Gyldne Laurbær for sin spændende historie om voksenmobning og ondskab.  

Fire kvinder arbejder på Dansk Center for Information om Folkedrab, da to af dem modtager dødstrusler. Mistanken lander på en serbisk krigsforbryder, som de to kvinder skriver artikler om. Da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje om ondskaben kunne komme fra dem selv.

”Undtagelsen” er en nervepirrende thriller om voksenmobning, som udvikler sig til et spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter.

Filmens instruktør Jesper W. Nielsen er lykkelig for sit kvindecast og siger:

- Jeg kan ikke få armene ned over at skulle arbejde sammen med fire så stærke og talentfulde skuespillerinder i en historie om menneskets mørkeste afkroge.

Sammen skal vi dykke ned i et fascinerende kvindeunivers, med ekstremt spændende og komplekse karakterer, der ikke bare lyver overfor hinanden, men også overfor sig selv. En uheldig sammenblanding, der giver ondskaben frit spil.

”Undtagelsen” bliver produceret af Fridthjof Film.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden