5. mar. 2017
Af Helle Skram de Fries

Sidse Babett Knudsen ved Bodil-prisuddeling: Jeg blev så nervøs

Sidse Barbett Knudsen
Sidse Barbett Knudsen
Foto: Krestine Havemann
Den 47-årige rutinerede skuespiller og prismodtager blev overraskende nervøs, da hun selv skulle uddele en pris ved Bodilprisen 2017.

- Jeg blev simpelthen så nervøs, afslørede Sidse Babett Knudsen, da BILLED-BLADET mødte hende ved årets Bodil-prisuddeling i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg.

Kort forinden havde den succesrige skuespiller, sammen med skuespiller-kollegaen Nicolas Bro, uddelt prisen for Bedste kvindelige hovedrolle til Trine Dyrholm for filmen ”Kollektivet”.

Sidse Babett selv har modtaget adskillige priser – blandt andet en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle i ”Den eneste ene”, og for ganske nylig fik hun en fornem pris ved Cesar Awards i Paris for sin rolle i den franske film ”L’Hermine”.

Alligevel ramte nervøsiteten skuespilleren, da hun stod på scenen og skulle overrække den fine porcelænsfigur til Trine Dyrholm.

- Jeg har netop selv modtaget en Cesar-pris, men jeg blev virkelig nervøs. Nicolas og jeg havde flere planer om ting, vi skulle gøre på scenen, men det gik slet ikke. Jeg blev for nervøs, lød det overraskende for den meget scenevante skuespiller.

Fra salen virkede det hele dog både naturligt og afslappet, da Trine Dyrholm fik overrakt den flotte pris.

https://imgix.billedbladet.dk/kh_bb_bodilprisen_157.jpg
Foto: Krestine Havemann

Bodilprisen, der fejrer 70-års jubilæum i år, uddeles af foreningen Danske Filmkritikere.

Prisen er opkaldt efter to af dansk films største stjerner, Bodil Ipsen og Bodil Kjer.

Læs mere om: