26. jan. 2022
Af Sofie Nymand

Slår vild rekord: Hvor kragerne vender får ni nomineringer til Bodilprisen

Rosalinde Mynster spiller hovedrollen Laura i "Hvor kragerne vender" 
Rosalinde Mynster spiller hovedrollen Laura i "Hvor kragerne vender"
Foto: Dan Mariegaard
De nominerede til årets Bodilpriser er blevet offentliggjort. Og her er ”Hvor kragerne vender” årets helt store topscore.

Helt sensationelt får succes-filmen ”Hvor kragerne vender” ni nomineringer ti årets Bodilpriser. Og det er en vild rekord.

Det skriver Danske Filmkritikere i en pressemeddelelse.

Først og fremmest er filmen nomineret i kategorien Bedste film (fiktion), hvor den blandt andet dyster mod storfilmen ”Margrete den Første”.

Mens filmens hovedrolleindehaver Rosalinde Mynster er nomineret som ”bedste kvindelige hovedrolle”, er Anne Sofie Wanstrup og Bodil Jørgensen begge nomineret i kategorien ”bedste kvindelige birolle”.

Samtidig er både Jesper Groth og Thomas Hwan nomineret i kategorien ”bedste mandlige birolle”.

Filmen er fyldt med nye talenter, og derfor er tre af filmens skuespillere, Sara Isabella Jønsson, Anne Sofie Wanstrup og Lisa Jespersen nomineret til Biografklub Danmark Talentprisen.

”Hvor kragerne vender” er et humoristisk drama instrueret af Lisa Jespersen. Filmen handler om Laura (Rosalinde Mynster), der for en stund forlader sit kunstneriske bohemeliv i storbyen for at vende tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup.

I år afholdes Bodilprisen den 19. marts på Folketeatret i København, hvor Annika Aakjær leder slagets gang som vært.

Læs mere om: