10. dec. 2015
Af af Maria Rode Olsen

Sønnen fra Rita spiller hovedrollen i ny dansk film

Nikolaj Groth
Nikolaj Groth
Foto: Hanne Juul
Som kun 18-årig blev skuespiller Nikolaj Groth nomineret til en Robert pris for sin rolle i TV-serien "Rita". Den nu 21-årige skuespiller rækker fortsat efter stjernerne, når han spiller hovedrollen i Regner Grastens nyeste produktion "En - to - tre - nu!"

Du husker ham måske som den homoseksuelle Jeppe i TV-serien "Rita", men nu toner den unge skuespiller Nikolaj Groth også snart frem på det store biograflærred. Den 21-årige skuespiller har en af hovedrollerne i Regner Grastens nyeste produktion "En - to - tre - nu!".

Med en Robert-nominering som "Årets mandlige birolle" i bagagen har Nikolaj Groth allerede opnået mere end de fleste andre skuespillere på hans alder, men rollen som gymnasieeleven Jeppe i "En - to - tre - nu!" er hans første hovedrolle i en spillefilm.

- Det er lidt skræmmende, men det er også en stor fornøjelse. Der er kommet et lidt større ansvar, fordi rollen også er større, men det er et ansvar, jeg er klar på, og som jeg har taget til mig, og jeg synes, jeg er i trygge hænder, fortæller Nikolaj Groth til BILLED-BLADET.

En populær bog bliver til film

"En - to - tre - nu!" er en filmatisering af ungdomsromanen af samme navn, der er skrevet af Jesper Wung-Sung og er meget populær hos de danske folkeskolelærere og elever.

Historien handler om gymnasieeleverne Jeppe og Cecilie, der forelsker sig i hinanden. Men deres kærlighed er på lånt tid, da Cecilie bliver dødeligt syg.

Nikolaj Groth spiller over for den 19-årige debutant Clara Rosager, der har rollen som Cecilie.

Med i filmen er også Jens Jørn Spottag, Susanne Storm, Laura Bach og Kasper Leisner.

"En - to - tre - nu!" får biografpremiere 4. maj 2016.

LÆS MERE: "Rita" med succes i USA"

Læs mere om: