Søren Kragh-Jacobsen: Derfor holder mit ægteskab

Søren Kragh-Jacobsen
Søren Kragh-Jacobsen
Foto: AOP

Filminstruktøren Søren Kragh-Jacobsen og hans musiker-kone Cæcilie Nordgreen har han været gift i rigtig mange år – også selvom parret er vidt forskellige.

Fredag, 24. maj 2013 - af FEMINA, Aller Media

Søren Kragh-Jacobsen slog for alvor igennem med landeplagen ’Åh Mona, Mona, Mona’. Men privat har filminstruktøren og musikeren aldrig selv kendt en Mona. Til gengæld har han været gift i rigtig mange år – også selvom parret er vidt forskellige

Selvom vi sikkert er mange, der syntes, han beskrev den første forelskelse helt rigtigt, dengang vi som teenagere skrålede med på: ’Åhh Mona, Mona, Mona ..,’ så har Søren Kragh-Jacobsen, der netop nu er aktuel med sin nye film ’I lossens time’, faktisk aldrig haft en kæreste, der hed Mona. Sangen blev skrevet på tre timer og indspillet i første snuptag. Mona er bare sådan et godt syngeord. Til gengæld har han både haft Hanne og Gitte. Og en første forelskelse.

- Den var stormende! På alle ledder og kanter. Det er jo sådan én, man aldrig glemmer, siger han i et interview til FEMINA.

Hvordan har du det med kærligheden i dag?

- Jamen, jeg har det sgu fint med kærligheden ... altså du går jo ikke rundt og forelsker dig i min alder, men jeg har jo levet med min hustru i rigtig mange år. Og det har jeg det rigtig godt med. Vi er fundamentalt forskellige. På alle ledder og kanter. Min kone er ... meget yndig, synes jeg, og meget klog ... meget dygtig analytisk. Hun er også jurist. Og jeg selv er ... vel noget af et kaos. Men der er ting, jeg kan, som hun ikke kan – og så er der en masse ting, hun kan, som jeg ikke kan. Og det tror jeg er vældig godt. Og så synes jeg, vi har været utrolig gode til at lade hinanden være i fred – og det mener jeg er en fin overskrift over et langt ægteskab.

LÆS OGSÅ:
Søren Kragh-Jacobsen har været gift med den samme kvinde i mange år – alligevel kan hun stadig overraske ham. Læs hvordan på femina.dk

LÆS OGSÅ:
Det vigtigste i livet er vores børn, mener Søren Kragh-Jacobsen. Læs hans syn på opdragelse på femina.dk