Torsdag, 20. juni 2013 — af Helle Skram de Fries

Søren Malling kæmper med varmen under filmoptagelser

Søren Malling
Søren Malling
Foto: Krestine Havemann
Hedebølgen i Tjekkiet gør livet hårdt for skuespillerne til DRs nye dramaserie.

Hedebølge i Tjekkiet med 43 graders varme og udltøj har allerede sendt flere statister til behandling for solstik under optagelserne til DRs nye dramasatsning "1864".

BT fortæller, at optagelserne af de store slagscener foregår på et tidligere militærområde, hvor det er lykkedes at genskabe skanser og befæstningsværkerne omkring Dybbøl. Her er nogle af Danmarks mest kendte TV-stjerne trukket i uniformerne for at genskabe kampen ved den berømte mølle.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er Ole Bornedal, der har skrevet historien om de fattige brødre Laust og Peter, der lander i skyttegravene, hvor de skal forsvare deres land med preusserne. TV-serien forventes at komme på skærmen i efteråret 2014, og den skal goså laves som biograffilm.

Fra optagelserne fortæller Ole Bornedal til BT, at varmen næsten har slået de stakkels medvirkende ihjel. Det kan skuespiller Søren Malling, der spiller soldaten Johann, skrive under på.

- Jeg har aldrig oplevet så meget varme før - og så med dobbelt uldtøj på.

Samtidig med at varmen har været helt oppe på 48 grader, skal det å optagelsrene se ud som om, der er otte graders frost.

- Vi vidste det var svære odds, lyder det fra Ole Bornedal, der indrømmer, at han indimellem overvejer, om han ikke skulle have været taxachauffør i stedet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden