13. feb. 2017
Af Henrik Salling

Sofie Gråbøl filmer med verdensstjerner i København

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-88396_0.jpg
Foto: Krestine Havemann
Lars von Trier skal i gang med endnu en international film, hvor nogle af optagelserne foregår i København.

Det er første gang siden "Dancer in the Dark" fra 2000, at Lars von Trier optager en international spillefilm i Danmark. Det er blandt andet en investering på 8 millioner kroner fra Copenhagen Film Fund, der har gjort det muligt for Zentropa at blive i det danske hovedstadsområde med filmen "The house that Jack built".

Stjernerne kommer til foråret

Når foråret byder sig til i maj, kan man sandsynligvis støde ind i store Hollywood-stjerner som Matt Dillon, Bruno Ganz og Riley Keough. Sammen med danske Sofie Gråbøl fortsætter Lars von Trier nemlig optagelserne til ”The house that Jack built”. Optagelserne begynder i Trollhättan i Sverige, men rykker herefter til Købennhavn.

Den amerikanske stjerneskuespiller Riley Keough skal sammen med danske Sofie Gråbøl spille to af de kvinder som seriemorderen Jack - i skikkelse af Matt Dillon - stifter bekendtskab med.

Venter på flere aftaler

Foruden Matt Dillon har Bruno Ganz den anden store mandlige hovedrolle, mens resten af castet vil blive offentliggjort i de kommende uger, efterhånden som aftalerne falder på plads.

Filmen har forventet biografpremiere i 2018.

LÆS MERE: Sofie Gråbøl - cancer er det sorteste, jeg har oplevet

Læs mere om: