Søndag, 31. oktober 2021 - af John Lautrup

Sofie Lassen-Kahlke: Sådan er det at blive 40

Sofie Lassen-Kahlke
Sofie Lassen-Kahlke
Foto: Kaspar Wenstrup
Sofie Lassen-Kahlke har skrevet en morsom og rørende bog om at blive 40 og være lige så forvirret, som da man var ung

Sofie Lassen-Kahlke udgiver tirsdag den 2. november bogen "Ramt - 39 historier om at blive 40". En samling humoristiske, sørgmuntre, selvironiske og ind imellem rørende småfortællinger om hendes slåskamp med at få enderne til at nå sammen i et liv som mor til tre, hustru, skuespiller og veninde. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En dag sad hun på bassinkanten i svømmehallen og kiggede på sine to børn og med et tredje barn i maven. Pludselig vældede tårerne ned over hendes høje kindben. Hun var blevet 40, hendes liv bestod af en lang liste af gøremål, og hvad skulle det hele blive til? Hvad var meningen? Samme aften satte hun sig foran skrivemaskinen, og ordene væltede ud.

- Livet er jo både til at græde over og til at grine over og til at tænke rigtig meget over. Og lige i de her år står livstankerne i kø, siger Sofie Lassen-Kahlke, som i mellemtiden er blevet 42 år. 

Hun har rigeligt at se til som mor til Alfred, 10 år, Agnes, 7 år, og Liva, 2 år, samt en skuespillerkarriere at passe. At finde tid til sig selv og sine tanker er en luksus, hun først for nylig er begyndt at unde sig selv. Skriveriet har hjulpet hende. Hun elsker at skrive, og hun agter at skrive flere bøger. Måske også den krimi, som hele tiden tumler omkring som en uopfyldt drøm i den aktuelle bog.

- Som ung forestiller man sig jo, hvordan det er at blive voksen. Man tror, at man som voksen ved, hvad man vil, og har styr på det hele. Man er aldrig forvirret. KLIP! Så er man pludselig voksen, og så er der bare ikke noget, der har ændret sig. Man er fuldstændig lige så forvirret. Men nogle gange pakker man sig selv ind og vil gerne foregive, at man har mere styr på det, end man har. Hvor man går ud og leger lidt voksen, siger hun og tilføjer i samme åndedrag, at hun er blevet bedre til at være "voksen". Hun har fået mere ro i sin tilværelse og render ikke mere rundt med en følelse af, at hun går glip af en masse. 

Læs stort interview med Sofie Lassen-Kahlke i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 4. november. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden