Sofie Stougaard om finanskrisen: Vi tabte alt

Sofie Stougaard.

Sofie Stougaard.

Arkivfoto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Skuespiller Sofie Stougaard og hendes mand troede, de var fornuftige, da de besluttede at sælge deres hus og købe en villalejlighed i stedet i 2008.

Rigtig mange danskere mærkede konsekvensen af finanskrisen, da den for alvor begyndte at rulle ind over landet.

Også skuespilleren Sofie Stougaard, der nok er bedst kendt for sine roller i "Nikolaj og Julie", "Langt fra Las Vegas", "Klovn" og "Mifunes sidste sang", og hendes mand, dramatikeren Torbjørn Rafn, fik finanskrisen at mærke. Og er først nu ved at ryste den rigtigt af sig igen.

– Jeg har også haft et liv, hvor krisen virkelig har fået mig til at tage de ydmyge briller på. Og hold da kæft, hvor skal vi altså huske at være gode ved hinanden, mens vi er her, for lige pludselig kan alting vende, siger hun til SØNDAG.

Vi troede, vi var fornuftige

Sammen med sin mand besluttede Sofie Stougaard at sælge deres hus for i stedet at købe en villalejlighed.

– Vi troede, vi var fornuftige. Jeg var begyndt at instruere film, som jeg gerne ville, og sagde nej til skuespilleropgaver, men kunne alligevel ikke rigtigt tjene penge som filminstruktør. Vi købte altså en villalejlighed, mens ejendomsmægleren lovede os, at vi nemt fik solgt vores hus på tre måneder. Men det var i 2008. Så kan man næsten regne resten ud, siger hun.

For ligesom så mange andre danskere blev familien ramt af finanskrisen. Hussalget gik i stå. Priserne raslede ned. Og pludselig stod familien med dobbelte terminer i et helt år.

– Vi tabte alt, hvad vi overhovedet havde, undgik med nød og næppe en tvangsauktion, og jeg stod i 2008 med en baby på armen og yderligere to piger og en hund og intet sted at bo og en kæmpe gæld. Den var hård. Men vi er kommet igennem det, lyder det fra Sofie Stougaard.

Bor nu i Helsingør

Men heldigvis er der ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder det fra Sofie Stougaard.

- Jeg, der altid har drømt om at bo ved vandet, bor nu med min familie i Helsingør i et stort hus, som vi lejer og deler med et par, der har underetagen. Vi har en kæmpe have, vi har udsigt til hav, til Kronborg, til Sverige, og vi kan sige: Vi er i live. Vi er sunde og raske. Vi er kommet ud på den anden side, siger hun og tilføjer:

– Men vi skar også ind til benet på alle poster. Vi har gjort alt. I seks år. Og bid for bid har vi fået arbejdet gælden så langt ned, at vi nu igen har råd til at folde os selv lidt ud, siger hun.

LÆS OGSÅ: TV-vært Mette Walsted Vestergaard  om året, hvor hun befandt sig i en form for granatchok

LÆS OGSÅ: I to år havde Mette Blomsterberg og hendes mand krise i deres forhold

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden