Spænding før Robert-uddelingen i aften

Thomas Vinterberg.

Thomas Vinterberg.

Arkivfoto: AOP

Bliver det Thomas Vinterbergs film ”Jagten”, der får en Robert for Årets danske spillefilm, når der deles priser ud?

Søndag, 26. januar 2014 - af Helle Skram de Fries

Der er spænding om andet end EM håndboldfinalen i aften. Nemlig spændingen om, hvem der skal have en Robert fra de danske filmakademi i de 28 kategorier, der dystes i ved aftenens prisuddeling i Tivoli Hotel & Congress Center.

Klokken 17. 30 er gæsterne inviteret til, så de må altså vælge, om de vil til prisuddeling eller se EM-håndboldfinalen mellem Danmark og Frankrig samtidigt i Herning.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen vælger håndbold frem for Robert

I kategorien Årets danske spillefilm står slaget mellem ”Jagten”, ”Kvinden I Buret”, ”Nordvest”, ”Sorg og Glæde” og ”Spies og Glistrup”.

I Årets kvindelige hovedrolle dyster Helle Fagralid ("Sorg og Glæde") mod blandt andre Sofie Gråbøl ("I Lossens Time") og Sonja Richter ("Kvinden i Buret").

I Årets mandlige hovedrolle kæmper Jakob Cedergren ("Sorg og Glæde") mod blandt andre Mads Mikkelsen ("Jagten"), Nikolaj Lie Kaas ("Kvinden i Buret") og Pilou Asbæk ("Spies og Glistrup").

 I Årets mandlige birolle kæmper Nicolas Bro mod sig selv, da han er nomineret i både "Sorg og Glæde" og i "Spies og Glistrup". Nomineret er blandt andre også Thomas Bo Larsen i "Jagten".

I Årets kvindelige birolle samler spændingen sig om blandt andre Anne Louise Hassing i ”Jagten”, Susse Wold- også i ”Jagten” – og Trine Pallesen i ”Spies og Glistrup”.

"Rita" kæmper mod "Dicte" og "Borgen II"

På TV-siden kæmper Birgitte Hjort Sørensen i ”Borgen II”om prisen for Årets kvindelige hovedrolle mod blandt andre Iben Hjejle i ”Dicte” og Mille Dinesen i ”Rita Sæson 2”.

I Årets mandlige hovedrolle i en TV-serie kæmper Carsten Bjørnlund i ”Rita Sæson 2” mod blandt andre Kim Bodnia i ”Broen II” og Søren Malling i ”Borgen III”.

I Årets kvindelige birolle i en TV-serie er Kim Bodnias kone, Rikke Louise Andersson, i ”Kødkataloget”, i konkurrence med blandt andre Lise Baastrup i ”Rita Sæson 2”.

I Årets mandlige birolle i en TV-serie er Tommy Kenter i ”Rita Sæson 2” oppe mod blandt andre Lars Ranthe i ”Dicte” og Rune Klan i ”Tomgang”.

Spændende bliver det – både hvem der får EM-guldet, og hvem der kan gå hjem med i Robert-statuette sent søndag aften.