Spang Olsen: Filmbranchen sjusker med sikkerheden

Bodil Jørgensen er udskrevet fra hospitalet og står nu over for måneders genoptræning.

Bodil Jørgensen er udskrevet fra hospitalet og står nu over for måneders genoptræning.

Bodil Jørgensens uheld får professionel stuntmand til at råbe vagt i gevær.

Det er et mirakel, at det ikke er gået galt før, mener Lasse spang Olsen, der er en af få professionelle stuntmen i Danmark.

De hårde ord falder i dag i BT, hvor Lasse Spang Olsen, i kølvandet på Bodil Jørgensens mand, Morten Søborg, har kritiseret ASA-film og filmproducenten på ”Far til Fire”-filmene, Henrik Møller-Sørensen.

Ulykken var kun minutter fra at koste Bodil Jørgensen livet, da hun faldt af traktorens påmonterede metal-grav og blev mast under det 2,4 tons tunge køretøj, da det kørte baglæns.

- At tage sådan en risiko, at lade nogen køre en traktor, hvis man ikke har prøvet det før, er simpelthen dumt. Og hvis man er to på et køretøj, der ikke er beregnet til det, er det yderligere en risiko. Og når man så samtidig kører op ad en bakke med store hjul, er det endnu et risikabelt faremoment, lyder kritikken.

Ifølge BT tilbød Lasse Spang Olsen ASA-film hjælp i forbindelse med optagelserne til Far til fire-filmen, men blev afvist med den begrundelse, at der ikke var stunts i filmen. Han forklarer, at økonomien i dansk film er så presset, at der ikke er penge til overs til sikkerhed. Stuntmanden mener heller ikke, at der er tale om et hændeligt uheld, men om decideret sjusk.

- De (ASA-film, red.) bad hende om at skifte til klip-klappere, og hun havde våddragt indenunder sit tøj. Det ville ikke engang en stuntmand gå med til, siger Spang Olsen, der samtidig understreger, at ASA-film har gjort som alle andre, ville gøre.

Stuntmanden opfordrer nu til, at der bliver lavet nogle regler om, at der skal være uddannet personale til stede, som kan lave det, som er farligt for skuespillerne.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden