Stor bøde til ASA Film for Bodil Jørgensens ulykke

Foto: AOP
Filmselskabet har fået en bøde for traktor-ulykken ved Mandø i forbindelse med optagelserne til den nye "Far til fire"-film.

ASA Film har nu modtaget en sigtelse fra politiet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven i forbindelse med den ulykke, der fandt sted 18. juni på et dige ved Mandø i Vestjylland, hvor en traktor med skuespilleren Kurt Ravn væltede baglæns og faldt ned over Bodil Jørgensen.

Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det er arbejdstilsynets rapport over ulykken, der er færdig, og som har udløst sigtelsen og en bøde på 70.000 kroner.

Henrik Møller-Sørensen, der er producer på filmen ”Far til fires vilde ferie” og chef hos ASA Film, har modtaget sigtelsen uden at have indvendinger.

Tre alvorlige fejl

Ifølge sigtelsen er der begået tre graverende fejl:

·Filmscenen den 18. juni 2014 var ikke i alle led planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssig fuldt forsvarligt.

·Traktorens bagskovl blev anvendt til persontransport, hvilket ikke var sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

·Føreren af traktoren var ikke tilstrækkeligt oplært i traktorkørsel på dige.

- Ansvaret for ulykken er ASA Films, for der bør ikke kunne ske en ulykke på en filmoptagelse, som jeg er øverste ansvarlig for. Når der alligevel sker en så frygtelig ulykkelig hændelse, så er der ting, som vi ikke har gjort rigtigt. Jeg vil gerne igen beklage dybt overfor især Bodil Jørgensen, men også overfor alle andre, at det kunne gå så galt.

- Det bedste vi kan gøre nu er at lære af ulykken og skærpe den ansvarsfølelse, som alle har på filmoptagelser. Desuden har jeg bedt Producentforeningen om at indkalde til et møde med Skuespillerforbundet og Filmarbejderforeningen FAF, hvor sikkerhedssituationen på filmoptagelser tages op, så man i fremtiden undgår den slags ulykker, slutter Henrik Møller-Sørensen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden