15. apr. 2020
Af Helle Skram de Fries

Succesfuld filminstruktør fylder 60: Ikke meget at fejre

Susanne Bier og Jesper Winge Leisner.
Susanne Bier og Jesper Winge Leisner.
Foto: Thomas Laursen
Den Oscar-vindende filminstruktør Susanne Bier fylder 60 den 15. april.
Fest bliver der naturligvis ikke noget af, når Susanne Bier onsdag 15. april fylder 60.
Den slags har coronaen sat en effektiv stopper for. Og p.t. har Susanne Bier og hendes mand, Jesper Winge Leisner, heller ikke meget at feste for.

Branchen lagt ned

Som henholdsvis filminstruktør og ejer af ”One and Only Musical Teater” er de begge i en branche, der i øjeblikket er lagt helt ned. Da coronaen holdt sit indtog, og statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned, måtte Jesper Winge Leisner stoppe forestillingerne på Scandic Falkoner.

Største filmsucces

Her spillede musicalen ”Den skaldede frisør – The Musical” – som netop er baseret på en af Susanne Biers største filmsucceser ”Den skaldede frisør” med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne. I musical-versionen varetages deres roller af Xenia Lach Nielsen og Niels Olsen.
Det samlede hold i de markante roller er: Silas Holst, Jakob Fauerby, Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Maria Lucia og Xenia Lach Nielsen.
https://imgix.billedbladet.dk/den_skaldede_frisoer_tsl_20200305_0611_1aaa.jpg
Foto: Thomas Laursen
De mange, der havde glædet sig og købt billet, kan trøste sig med, at alle aflyste forestillinger er flyttet til efteråret 2021.

Flere priser

Susanne Bier kan glæde sig over, at hun er den eneste kvindelige filminstruktør i verden, der har vundet Golden Globe, Oscar, Emmy og European Film Award – og at der nok venter flere priser på den anden side af coronaen.

Læs mere om: