22. feb. 2014
Af af Annelise Weimann

Susanne Bier: Danmark får endnu en Oscar

Susanne Bier er ikke i tvivl: Danmark får mindst en af de eftertragtede statuetter ved den kommende Oscar-uddeling i Hollywood.
Susanne Bier er ikke i tvivl: Danmark får mindst en af de eftertragtede statuetter ved den kommende Oscar-uddeling i Hollywood.
Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Hun har selv en af dem stående derhjemme. Nu er mesterinstruktøren ikke i tvivl om, at endnu en statuette er på vej til Danmark.

Danmarks verdensberømte filminstruktør, Susanne Bier, er helt sikker: Danmark får en Oscar ved prisuddelingen i Los Angeles i næste måned. Danmark har tre film med, én kortfilm, ”Helium”, én dokumentarfilm ”The Act of Killing” – og så spillefilmen ”Jagten”. Om det bliver præcis ”Jagten”, der får en Oscar vil Susanne Bier dog ikke udtale sig om. BILLED-BLADET mødte Bier til lørdagens premiere på "Kronprinsen og Danmark" på Nørrebro Teater.

- Jeg har set mange af de nominerede film, og det har været en god oplevelse. Men uanset hvad er det flot at være nomineret, siger Susanne Bier, der selv fik en Oscar i 2011 for filmen ”Hævnen”. Susanne Bier er selv i gang med at klippe sin nye film ”En chance til” med de to danske Hollywood-skuespillere Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen.

Læs mere om: