Thomas Vinterbergs storfilm solgt til udlandet før den er færdig

Thomas Vinterberg og Mads Mikkelsen

Foto: Hanne Juul

Der er store forventninger til Thomas Vinterbergs nye film "DRUK", og allerede inden den er færdig, er den blevet solgt til flere end 30 lande.

Fredag, 6. september 2019 - af Laura Dalgård Hansen

Den danske instruktør Thomas Vinterberg står bag populære og anmelderroste film som blandt andre ”Festen”, ”Jagten” og ”Kollektivet”, og nu er der snart endnu en på vej.

Den nye danske film hedder ”DRUK”, og holdet bag er i fuld gang med klipningen.

Men allerede inden den er færdig, er den blevet solgt til over 30 lande i hele verden. Heriblandt Storbritannien, Tyskland, Polen, Sverige og Norge.

Filmoptagelser på pause 

I filmens fire hovedroller kan man opleve Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Mads Mikkelsen, der er tilbage på det danske filmlærred efter flere store roller i udlandet.

Derudover medvirker blandt andre også Susse Wold. 

13 numre af BILLED-BLADET for 475 kr.
Klik her og se hvor meget du sparer!

Optagelserne til ”DRUK” begyndte i foråret, men måtte sættes på pause på ubestemt tid, fordi Thomas Vinterberg på tragisk vis mistede sin 19-årige datter Ida Maria Vinterberg i en trafikulykke i Belgien i maj.

I sommer blev de sidste optagelser til filmen færdiggjort.

”DRUK” er et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og ikke mindst alkohol.

Den følger fire gymnasielærere, der kaster sig ud i et eksperiment om at opretholde en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen, og i begyndelsen er resultatet også positivt.  

Hvordan det kommer til at gå de fire kollegaer, må biografgængerne vente med at finde ud af indtil næste efterår, hvor filmen ventes at få premiere.  

Foto: Henrik Ohsten

Første billede fra "DRUK" er netop blevet offentliggjort. Her er det de fire hovedrolleindehavere Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen.