26. jul. 2013
Af Karina Didriksen

Thure Lindhardt er overbevisende som psykopat

Thure Lindhardt.
Thure Lindhardt.
Foto: AOP
Skuespilleren bliver rost til skyerne for rollen som kidnapperen Wolfgang Priklopil i Natascha Kampusch-filmen ”3096 dage”.

Filmanmelderne på de danske dagblade er enige: Thure Lindhardt spiller fremragende som den østrigske psykopat Wolfgang Priklopil i dramaet ”3096 dage”, der netop har haft biografpremiere.

Filmen handler om 10-årige Natascha Kampusch, der bliver kidnappet på vej til skole i 1998 og slipper ud i friheden otte år senere, hvorefter hendes bortfører begår selvmord.

- Han (Thure Lindhardt, red.) får på fornem vis holdt rollen i en skruestik mellem stilfærdig taber og skingrende psykopat, skriver Politikens anmelder Sofhie Engberg Sonne, der ifølge Ekstra Bladet bliver bakket op af Berlingskes anmelder Louise Kidde Sauntved.

- Der er ikke en finger at sætte på skuespillet hos hverken Thure Lindhardt eller Antonia Campbell-Hughes (Irland, red.), der spiller Natascha Kampusch som teenager, skriver hun.

På trods af roserne til Thure Lindhardt er flere anmeldere enige om, at instruktøren Sherry Hormann ikke evner at skildre det psykologiske drama mellem Natascha Kampusch og hendes bortfører.

Læs mere om: