Onsdag, 24. juli 2013 - af Karina Didriksen

Thure Lindhardt som kidnapper: Min største udfordring

Thure Lindhardt.
Thure Lindhardt.
Foto: AOP
Det var hårdt for skuespilleren at spille Wolfgang Priklopil i biograffilmen ”3096 dage” om bortførelsen af den østrigske pige.

Filmen ”3096 dage”, der handler om bortførelsen af den 10-årige, østrigske Natascha Kampusch i 1998, har biografpremiere i morgen, torsdag.

Det er danske Thure Lindhardt, der spiller Wolfgang Priklopil, som i otte år holdt pigen fanget i et kælderrum. Selv om skuespilleren har mange roller bag sig, var denne en af de sværeste at spille.

- Hvordan forsvarer man en mand, der gjorde så forfærdelige ting? Dét var en stor udfordring, fortæller Thure Lindhardt til BT.

38-årige Lindhardt lavede omhyggelig research, før optagelserne til filmen begyndte, og dermed kom han tæt på monstret, der begik selvmord, da den i dag 24-årige Kampusch slap fri.

- Selv om jeg bestemt ikke fik sympati for Priklopil, så fik jeg nok en eller anden form for forståelse for ham. Han var ekstrem narcissist. Og han gjorde hendes overlevelse afhængig af sin egen overlevelse. Hvis han døde, ville hun også dø i hans fangenskab, forklarer Thure Lindhardt til BT.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden