7. mar. 2017
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Elin Reimer fylder 89 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-0000055174.jpg
foto: AOP
Vores alle sammens "Matador"-kokkepige Laura har for længst lagt forklædet og er gået på pension. Tirsdag fejrer hun sin 89-års dag.

Elin Reimer så vi sidste gang i TV-serien "Lærkevej" i 2010, hvor hun spillede en pille-pushende pensionist.

Men da DR har planer om at genudsende "Matador" i en ny, restaureret udgave, vil hun atter stå knivskarp på skærmen som kokkepigen Laura i Lise Nørgaards mesterlige serie.

Tirsdag fylder Elin Reimar 89 år, og hun har for længst lagt kokkepigens forklæde.

Begyndte som forsikringselev

Elin Reimer-Nielsen blev født d. 7. marts 1928 som datter af fagskolelærer Egon Rudolf Reimer-Nielsen og Edith Christine Mortensen og begyndte som barneskuespiller ved Politikens Børneteater og i radioens eventyrspil i 1930'erne.

Hun begyndte egentlig som forsikringselev, men valgte at gå skuespillervejen og blev uddannet på De Frederiksbergske Teatres Elevskole i årene 1946-48.

NOSTALGI: Elin Reimer dækker julebord

Gennembruddet kom i 1959 som den letfærdige Arlette i "Han, hun og satyren".

"Uha Uha" og "Krummerne"

Landskendt blev Elin Reimer i 1972, da hun var med i ensemblet i den satiriske ugerevy "Uha Uha" i DR, og med kokkepigen Laura i "Matador" sikrede hun sig en evig plads i den folkelige bevidsthed.

Elin Reimer er også kendt som dommer i Poul Thomsens familiequiz "Hund og hund imellem" og som den skrappe fru Olsen i "Krummerne".

Læs mere om: