20. okt. 2016
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Jesper Langberg fylder 76

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-03869.jpg
foto: Martin Høien
Hele Danmarks Matadorstjerne 'Kresten Skjern' nyder sin pensionisttilværelse, men kan heldigvis stadig nydes i masser af roller på film og TV.

Jesper Langberg har trukket sig tilbage, og går og nyder sin pensionisttilværelse.

Men skuespilleren – der nu kan fejre sin 76-års fødselsdag - har lavet så mange folkelige roller, der stadig kan nydes på tv og film, at det nærmest virker som om han er stadig er aktiv.

Jesper Langberg i store TV-serier

Langberg har markeret sig i tv-serien ”Sommer”, samt i Olsen Bande filmene og som lejlighedsgæst i ”Huset på Christianshavn”, for blot at nævne noget af det mest folkelige.

Alligevel er det måske nok som Kresten Skjern i Matador, at Jesper Langberg sikrede sig sin evige i plads tv-seernes hjerter.

LÆS OGSÅ: Jesper Langberg: Skilsmissen ramte mig som et brølende lokomotiv

50-års jubilæum

Jesper Langberg, der er søn af Sigurd Langberg, der også var skuespiller, og lillebror til skuespilleren Ebbe Langberg valgte efter sin 50-års jubilæumsforestilling "Kærestebreve" på Folketeatret i 2013 at trække sig tilbage.

Forinden havde han haft en lang karriere, der bl.a. bød på Bodilpriser for bedste mandlige hovedrolle i 1968 for ”Sådan er de alle”, og for bedste mandlige birolle i ”Det forsømte forår” i 1994. I 2014 vandt han desuden en Æres-Bodil.

Læs mere om: