Lørdag, 23. januar 2016 — af John Lautrup

TILLYKKE: Judy Gringer fylder 75 år

Judy Gringer
Judy Gringer
Foto: Lars H. Laursen
Judy Gringer oser af levet liv. Penge har hun ikke, men hun er rig på så meget andet

Judy Gringer bliver lørdag fejret på sin 75 års fødselsdag omgivet af venner og familie, der selv medbringer mad og vin til festen.

For selv er hun kun rig på et rigt liv propfyldt med storslåede minder og erfaringer. Penge har hun ingen af. Hun har stort set ikke ejet jordisk gods, siden hun i 1984 opgav scenelivet og derefter i fem år hutlede sig igennem i New York.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden har hun klaret dagen og vejen på de beskedne ydelser fra først en førtidspension og nu folkepensionen.

LÆS MERE: Judy Gringer: Sådan var mine år med Dirch

Judy Gringer brød igennem som 17-årig

Med base i sin lillebitte lejlighed i Københavns livlige "Pisserenden"-kvarter har hun uden brok og klynk levet et stilfærdigt liv med ynde og værdighed.

Og hun er stadig smuk og statelig... alt inklusive, også Babs og Nutte.

Det var sketchen om "Babs og Nutte", der i 1958 gav hende det helt store gennembrud på ABC-Teatret overfor Dirch Passer. Hans forsikringsmand tror fejlagtigt, at hun er kommet for at få sine meget indlysende fortrin forsikret og ikke sine to skødehunde.

Den 17-årige skuespiller scorede i samme ombæring den 14 år ældre Dirch Passer. De levede sammen i fem år, og hun oplevede således på nært hold ABC-Teatrets storhedstid med Dirch Passers og Kjeld Petersens uforlignelige makkerskab. Et parløb, der brat sluttede med sidstnævntes pludselige død. Dirch var så påvirket, at det også gik ud over hans parforhold, og derfor sluttede hans og Judy Gringers samliv nogenlunde samtidigt.

Derefter dannede hun i 10 år par med filminstruktøren Knud Leif Thomsen, med hvem hun har datteren, Julie Gringer, der har skænket hende tre børnebørn. Et kortvarigt ægteskab med en psykolog fulgte, inden hun fortsatte livet som glad - og mandeglad - single.

Foto: AOP

Droppede scenelivet

Judy Gringer var en lysende stjerne i 60'ernes danske filmlystspil og underholdningsteater, men i 1984 havde hun fået nok.

Hun orkede simpelthen ikke at stå på en scene mere og virkeliggjorde en gammel drøm om at prøve at leve i New York. Det blev fem hårde år med tilfældige småjobs og usle boligforhold, men hun er stolt over, at hun magtede det.

Og hun har stolt bevæget sig videre gennem tilværelsen. Filminstruktører måtte gerne have ringet med en rolle i ny og næ, men sådan blev det ikke, og hun fortryder intet.

Da hun fyldte 70, sagde hun:

- Jeg var revnende ligeglad med at fylde 40, 50 og 60 år. Men 70 gør et vist indtryk. Det er sgu gammelt. Det kan man ligeså godt være ærlig og sige.

75 år er endnu ældre, men Judy Gringer bærer årerne med stil. Stort tillykke.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden