29. dec. 2015
Af John Lautrup

TILLYKKE: Kurt Ravn fylder 68 år

Kurt Ravn
Kurt Ravn
Foto: Martin Høien
Kurt Ravn har fødselsdag og kan fejre sin 68 års fødselsdag. I 2004 var det ellers tæt på at være slut.

Kurt Ravn har sikret sig en evig plads i danskernes bevidsthed som Lauritz Jensen, også kaldet "Røde".

Når alt andet er glemt, vil han stadig fare omkring som godhjertet, kommunistisk agitator i den udødelige TV-serie "Matador".

"Røde" er blevet lidt mere ru i ansigtet, men han ligner stadig sig selv, selv om han i dag, tirsdag, fylder 68 år.

At Kurt Ravn kan synge, viste han allerede i "Matador", hvor hårene rejste sig af fryd, da han sang "De tre musikanter" til sit og Agnes' bryllup. Og det musikalske skulle komme til at fylde stadigt mere i skuespillerens senere liv. Han har medvirket i et væld af musicals og debuterede i 1996 sågar som operasanger i Wiener Konzerthaus.

I dag er han ofte ude at optræde ved solokoncerter sideløbende med skuespilleriet.

LÆS MERE: Kurt Ravn lever stadig godt af "Matador"

Kurt Ravn dyrkede det sjove

Efter årene med "Matador" var Kurt Ravn et varmt navn, som fik en plads i tidens satireudsendelser på TV. Hans parodi på daværende statsminister Poul Schlüter i "Så gikk" var forrygende morsom, og han var også med på holdet i "Den gode, den onde og den virkli' sjove".

Sidenhen har vi set ham i biroller i stribevis af film og i TV-serier. Senest som onkel Anders i "Far til fires vilde ferie".

I 2004 blev Kurt Ravn og hans kone, Annette, fanget midt i infernoet, da tsunamien ramte Thailand. Han var tæt på at drukne, da han blev skyllet ind i et lukket garageanlæg. Som ved et mirakel kollapsede bygningen i sidste øjeblik, og han undslap. Gudskelov!

Så på alle måder et stort tillykke til Kurt Ravn.

Læs mere om: