8. apr. 2016
Af af John Lautrup

TILLYKKE: Peter Aalbæk Jensen fylder 60 år

 Peter Aalbæk Jensen
Peter Aalbæk Jensen
Foto: Krestine Havemann
Peter Aalbæk Jensen, dansk films flamboyante provokatør er blevet mere stille med årene.

Peter Aalbæk Jensen, også kaldet "Ålen", vil for altid stå som en af de mest markante skikkelser i dansk film. Men der kommer ikke mere så megen røg fra filmproducentens tidligere så høje cigarføring, nu hvor han i dag runder de 60 år og for længst har sat sine markante spor.

Sammen med den jævnalderende Lars von Trier stiftede han filmselskabet "Zentropa", de var lokomotivet for dansk films gyldne år i 90'erne og nullerne. Ikke bare som selskabet, der producerede von Triers prisvindende film, men også som selskabet bag for eksempel Dogme-revolutionen og Susanne Biers gennembrud.

Peter Aalbæk Jensen er søn af forfatteren Erik Aalbæk Jensen, og der flyder mindst lige så meget kunstnerblod som købmandsblod i hans årer. Han har med sin flabede og provokerende stil gjort sig selv til et slags kunstværk udi effektiv markedsføring. Hans person har betydet mere for Zentropa end noget som helst pengebeløb investeret i reklamer.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Peter Ålbæk og fru Lise gift i 33 år

Men bag alt det flamboyante er han også bare en glad bonderøv fra Herfølge. Her bor han med sin kone, Lise Palm, som han har været gift med i 33 år, og her elsker han at sjoske rundt i joggingdragt i weekenderne.

TV-seerne fik en smagsprøve på hans gadedrengefacon med et glimt i øjet, da han sad i dommerpanelet på DRs talentshow "Talent 2008".

I 2001 modtog han en æres-Bodil for sit virke i dansk film.

Stort tillykke til Peter Aalbæk Jensen.

LÆS MERE: Peter Ålbæk: Jeg er kvinden i ægteskabet

Læs mere om: