24. dec. 2015
Af af John Lautrup

Thure Lindhardt fylder 41 år

Thure Lindhardt
Thure Lindhardt
Foto: AOP
Thure Lindhardt er født juleaftensdag - i en familie fyldt med teologer

Thure Lindhardt fik et lillebitte Hollywood-gennembrud, da han spillede med i filmatiseringen af Dan Brown-romanen "Engle og Dæmoner". Titlen er passende for en skuespiller, der er født i et dynasti af teologer. Af samme grund er det en munter tilfældighed, at han deler fødselsdag med Jesus. Thure Lindhardt fylder 41 år i dag, juleaftensdag.

Vorherre trak ikke professionelt i ham, selv om han er barnebarn af den berømte teolog P.G. Lindhardt, hans far var rektor for Pastoralseminariet i København, og en onkel beklædte bispesædet i Roskilde. Lille Thure vidste tidligt, at han hellere ville være skuespiller og gik som 12-årig til audition på Bille August-filmen "Pelle Erobreren". Han fik en lille rolle som skoleelev og søgte herefter den lige vej til scenen. Efter studentereksamen blev han uddannet fra elevskolen på Odense Teater.

Thura Lindhardt brød igennem med Ghita Nørby

Han brød igennem i sin allerførste større film"Her i nærheden" fra 2000 som den autistiske Brian over for Ghita Nørbys og Henning Moritzens figurer. Siden har han ikke set sig tilbage i en stor og afvekslende karriere, hvor vi senest har kunnet opleve ham som politimand i tredje sæson af TV-serien "Broen".

Han har haft en del filmroller ude i Europa, og udover "Engle og Dæmoner" har han også medvirket i Sean Penns "Into the Wild" i USA.

Også på teatret har han haft en smuk og prisbelønnet karriere som én af sin generations mest talentfulde skuespillere.

Tillykke med dagen og god jul til Thure Lindhardt.

LÆS MERE: Thure Lindhardt fik Laurtitzen-prisen

Læs mere om: