27. mar. 2016
Af af John Lautrup

Ulrich Thomsen går i kødet på Donald Trump

Ulrich Thomsen
Ulrich Thomsen
Foto: Hanne Juul
Ulrich Thomsen sætter sig snart i instruktørstolen på en selvskrevet spillefilm, hvori han tager gas på dumheden i amerikansk politik.

Ulrich Thomsen går et travlt år imøde, og 2016 ender højst sandsynlig med, at han debuterer som filminstruktør i USA. Han er meget langt med et projekt, som han selv har skrevet, og som næppe vil toppe den bizarre præsidenkandidat Donald Trumps liste over yndlingsfilm.

- Det er sådan en sort brødrene Coen-agtig komedie, som i bund og grund handler om racisme og den der dumhed, som man har kunnet opleve i den aktuelle valgkampagne i USA med Trump og hele den der idioti. En historie pakket ind i kærlighed til pølser, siger Ulrich Thomsen med et listigt smil.

Vi møder ham i en pause under indspilningen af Ole Bornedals nye filmkomedie "Dræberne fra Nibe". Her spiller han en nordjysk håndværker, der i en brandert hyrer en lejemorder til at skaffe sin kone af vejen. Det skulle han ikke have gjort., og så afslører vi ikke mere om historien, der i vanlig Bornedal-stil er helt ude i det groteske og absurde.

https://imgix.billedbladet.dk/26.02223368.jpg
Donald Trump
Foto: All Over

Ulrich Thomsen: Jeg elsker Ole

Ulrich Thomsen har under arbejdet prøvet at lure Ole Bornedal kunsten af.

- Jeg elsker Ole. Han er en af de meget få originaler, vi har. En dygtig instruktør. Og det er altid inspirerende at arbejde for sådan én, især når man gerne vil instruere selv, siger han og røber, at han regner med at kunne filme sit eget projekt sidst på året i Los Angeles. Han mangler lige at få den sidste finansiering på plads. Derfor er skuespillerne heller ikke på plads endnu.

Inden da skal han medvirke i en dansk film "Darling" skrevet af Kim Fupz Aakeson og instrueret af Birgitte Stærmose. Og i New York skal han spille med i et afsnit af TV-serien "Mr. Robot".

LÆS MERE: Sprogøe-prisen til Ulrich Thomsen

Læs mere om: