Mandag, 14. juli 2014 - af Luise Marie Bekker

Urich Thomsen skal spille Ricardo: Sådan husker jeg EM '92

Ulrich Thomsen
Ulrich Thomsen
Foto: BILLED-BLADET/ Lars H. Laursen
Skuespilleren festede vildt, da Danmark slog Tyskland 2-0 i EM-finalen for 22 år siden, og da han vågnede morgenen efter, ventede der ham en ubehagelig oplevelse.

Der er nogle begivenheder, man vil huske for evigt. De, der levede i 1969, vil huske TV-billeder af den første mand på månen, de, der levede i 2001, vil for evigt huske videoklippet af to fly, der flyver direkte ind i to højhuse i New York.

Den danske skuespiller Ulrich Thomsen vil for evigt huske den aften, hvor Danmark vandt EM i 1992 - og den efterfølgende vilde fest. For nok har tyskerne lige vundet VM, men der var en tid, hvor Danskerne slog nabolandet i vores nationalsport.

Han fortæller til Ekstra Bladet:

- Jeg startede med at se kampen i Fælledparken på storskærm. Men senere gik jeg sammen med to venner hjem i min lille toværelses lejlighed på Nørrebro og så resten af kampen på mit lille 12 tommers fjernsyn.

- Og da Danmark havde vundet kampen, gik der totalt fest i den. Vi var tæt på at smadre hele min lejlighed af glæde. Og selvfølgelig gik vi også en tur i byen.

Lejligheden oversvømmet

Da han vågnede morgenen efter, havde festen sat sine tydelige spor på lejligheden. Knust glas på gulvet, øl og cigaretskodder overalt. Skuespilleren skyndte sig at lufte ud, og så var han ude af døren, da han skulle med Dean Cukic til Sverige for at overnatte i skuespilleren Peter Reichhardts sommerhus.

Da han kom hjem igen, hang der en seddel på døren - hans lejlighed var i mellemtien blevet oversvømmet.

- Da jeg åbnede døren, så jeg straks, at hele lejligheden var oversvømmet. Askebægre, cigaretskodder og knuste glas lå nu i fem centimeter kloakvand. Og alle vinylkaklerne på mit køkkengulv var bøjet opad, så de lignede spegepølser, der havde ligget for længe i solen.

Det viste sig, at Ulrich Thomsens håndvask var blevet stoppet, således at vandet løb over, hver gang overboen brugte vand eller skyllede ud. En situation han på det tidspunkt slet ikke kunne forholde sig til.

- Så gik jeg ned og spiste mig en burger med pommes fritter. Og bagefter fik jeg så ordnet det hele. Men jeg glemmer aldrig EM 92, siger han.

Skal spille Ricardo

Og snart får han lov at genopleve EM, når han selv skal spille Richard Møller Nielsen, der som landstræner var en mand i centrum dengang. Men først skal han lige indspille anden sæson af serien "Banshee", der bliver filmet i USA, og som holder den populære skuespiller væk fra familien.

- Jeg skal ikke klage over, at jeg har arbejde, for der er mange i branchen der ikke har noget. Og familien kommer jo på besøg ind imellem, men det er ikke optimalt at arbejde i udlandet, for der er man jo væk, har han tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Til september skal han igen arbejde på dansk jord, når optagelserne til filmen "Sommeren '92" går i gang. Her kommer Ulrich Thomsen, der skal spille Richard Møller Nielsen, til at opleve EM '92 for anden gang.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden