23. jan. 2021
Af Majken Munk

Vender tilbage: Nikolaj Coster-Waldau afslører nyt projekt

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Foto: Hanne Juul
Nikolaj Coster-Waldau forener passion med arbejde i sit næste projekt, der står hans hjerte meget nært.

Selv om Nikolaj Coster-Waldau er dansk, er han blevet verdenskendt for sine mange flotte præstationer i vidunderlige serier og film.

I et kommende projekt tager han fat i en historie, som han selv er faldet pladask for. Den kombinerer nemlig mange af hans egne passioner.

Det skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Passion for Grønland

Nikolaj Coster-Waldau skal sammen med den danske instruktør Peter Flinth filmatisere Ejnar Mikkelsens roman "Farlig tomandsfærd" om en ekspedition på Grønland, der ikke gik helt efter planen for kaptajn Ejnar Mikkelsen og den uerfarne kompagnon Iver Iversen.

Den danske skuespiller har hele tiden haft en særlig samhørighed med projektet.

https://imgix.billedbladet.dk/againsttheice_cast_by_liljajonsdottir_1.jpg
Nikolaj Coster-Waldau spiller Ejnar Mikkelsen, mens Joe Cole spiller Iver Iversen.
Foto: Lilja Jonsdottir/ Netflix

- Against the Ice har fra starten været et passionsprojekt for mig. Det kombinerer mange temaer, der interesserer mig: Eventyr, Grønland, venskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, fanget i episk farlige omgivelser, siger han i pressemeddelelsen.

- Peter Flinth sendte mig bogen Farlig tomandsfærd af Ejnar Mikkelsen. Jeg læste den, faldt for den og begyndte at bearbejde den sammen med Joe Derrick, fortsætter Nikolaj Coster-Waldau, der også er producer på filmen.

Dygtige skuespillere

Den danske skuespiller har tidligere lavet tv fra Grønland, da han i 2019 medvirkede i DR-programmet "Gennem Grønland - med Nikolaj Coster-Waldau".

Nikolaj Coster-Waldau skal i "Against the Ice" spille rollen som Ejnar Mikkelsen, mens hans kompagnon Iver Iversen skal spilles af Joe Cole, der er bedst kendt for sin rolle i den britiske serie "Peaky Blinders".

Derudover skal Charles Dance, der i "The Crown" spillede Lord Louis Mountbatten, spille med. Det samme skal "Poldark"-skuespilleren Heida Reed.

"Against the Ice" som filmen har fået af titel udkommer på streamingtjenesten Netflix i løbet af 2021.

Læs mere om: