Vera Gebuhr er død

Vera Gebuhr død 98 år gammel

Vera Gebuhr

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Den folkekære skuespiller, Vera Gebuhr, især kendt for rollen i Matador som Frøken Jørgensen, er død 98 år gammel.

Tirsdag, 23. december 2014 - af Jan Bergman

Vera Gebuhr er mandag afgået ved døden. Det bekræfter hendes familie overfor BT.

- Hun var et fantastisk menneske, som vi alle sammen så rigtig meget op til, og som vi har haft rigtig meget glæde af i rigtig mange år, men til sidst ønskede hun også selv at komme herfra,« fortæller Vera Gebuhrs barnebarn Benjamin Vrang til bt.dk sent mandag aften.

Danskerne tog Vera Gebuhr til sig som Frøken Jørgensen i TV-serien ”Matador”.

I et tidligere interview med BILLED-BLADET i anledning af sin 95-års fødselsdag, blev Vera Gebuhr, spurgt om hun tænker på døden?

- Nej, men jeg ønsker altså ikke at blive 100 år. Nej og never. Nu ved ingen jo, hvordan det ender, men jeg kunne godt ønske mig at sidde lige så stille her i min stol og dø. Hvad der skal ske med mig bagefter, er jeg fuldstændig ligeglad med. De kan gøre med mig, hvad de vil. Jeg har været gift med to ateister og kan kun sige, at jeg glæder mig til dét, der absolut ikke sker!

Skøn familie

Vera Gebuhrs første mand var digteren Palle Fønns, der døde af en hjerneblødning, kun 47 år gammel. To år efter mødte hun den fraskilte civilingeniør, Thomas Vrang, som hun nåede at få 42 år sammen med. Hendes datter af første ægteskab forelskede sig samtidig i hans søn, og de to, Tine og Carsten, har nu også været gift i 42 år.

- Jeg har den skønneste familie. En datter og svigersøn, der altså også er min papsøn, to dejlige papdøtre, ni børnebørn og 10 oldebørn. De er alle inviteret til fødselsdagsbrunch i Frederiksberg have på søndag sammen med nogle af mine venner. Desværre er der ikke så mange af dem tilbage. Jeg overlever dem alle sammen. Det er til at skrige over, fortalte nu afdøde Vera Gebuhr til BILLED-BLADET i 2011.