21. okt. 2022
Af John Lautrup

Vicki Berlin: Sådan har jeg fået selvtillid

Vicki Berlin
Vicki Berlin
Foto: Hanne Juul
Vicki Berlin jagter en international karriere efter sin medvirken i Triangel of Sadness", der i år vandt guldpalmen i Cannes.

Vicki Berlin, 44 år, siger, at hun altid har været "den evige to'er". At hun altid er blevet valgt fra til sidst, når instruktører og producenter har skulle vælge skuespillere til film- og tv-roller. Man må sige, at hun har taget revanche.

Den svenske superinstruktør, Ruben Östlund, insisterede på at få hende med i sin guldpalme-vinder "Triangel of Sadness", selv om Hollywood-stjernen, Elisabeth Moss, også var blevet castet til rollen som chefsteward på en luksusyacht. Oplevelsen har pumpet hende med selvtillid.

- Jeg har lært helt vildt meget. Måske mest af alt at tro på mig selv. Undervejs var jeg hele tiden bange for, at de ville skrive mig ud af filmen. At der lige pludselig ville stå en producer på mit hotelværelse og sige, at de alligevel ikke kunne bruge mig. At det ikke fungerede, fortæller Vicki Berlin.

- Efterfølgende har jeg jo fundet ud af, at Ruben var helt vildt glad for at arbejde med mig. Alt det andet er bare min egen usikkerhed. At jeg ikke stoler på, hvad jeg kan. Men det har jeg lært, at jeg bare skal gøre. Det andet er at sætte unødvendige benspænd op for sig selv, forklarer hun.

Så nu har hun med hjælp fra Claes Bang fået en agent i London. Hun vil smede, mens jernet er varmt, og gnisterne må gerne fyge lige så heftigt som hos Claes Bang, der har fået en fin international karriere, efter han spillede hovedrollen i Ruben Östlunds ”The Square”, der også vandt guldpalmen i Cannes tilbage i 2017

Læs interview med Vicki Berlin i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 20. oktober.

Læs mere om: