Tirsdag, 18. juni 2013 - af af Karina Didriksen og Jan Bergman

Video: Firbenet stjerne i Far til fire-film

Far til fire koen Yonna
Far til fire-koen Yonna med den nye Lille Per i form af otte-årige Sigurd Philip Dalgas.
Foto: Birger Storm
BILLED-BLADET var med, da det nye hold bag den kommende Far til fire-film, blev præsenteret. Se vores video med hele holdet og mød også den kloge ko Yonna.

Det er ikke hver dag, man ser en tam ko på det hvide lærred, men det er netop, hvad biografgængere får at se til efteråret, når Far til fire-filmen ”Onkel Sofus vender tilbage” har premiere med Kurt Ravn i rollen som onkel og kvægejer.

Den kommende, firbenede stjerne i ”Far til Fire”-filmen er Jersey-koen Yonna på to et halvt år. Hun har sin daglige gang i det jyske på Børnebondegården ved Horsens, men den spirende filmkarriere har bragt den gyldenbrune ko til Sjælland i sommermånederne. Hendes ”mor”, Tina Nielsen, fortæller, hvordan netop Yonna landede rollen som koen Karla.

– Jeg var i et radioprogram med Peter Lund Madsen om kvægs intelligens, og så var der en fra filmholdet, der havde hørt det og ringede til mig. Han spurgte, om jeg kunne træne en ko for dem, men jeg sagde, at jeg allerede havde en ko, der var trænet.

Og så fik Yonna rollen. Tina Nielsen forklarer, at Yonna lærer et nyt trick på 20 minutter, og at hun aldrig glemmer det igen. Hun skal bare forbinde et bestemt ord med en bestemt handling, og så løfter hun f.eks. automatisk højre bagben. Men der er også et andet trick, som hjælper.

– Jeg ligger for det meste neden under hende og klør hende på maven, når de optager en scene – men det kan man ikke se, for de filmer kun det øverste af hende.

Mød den firbenede stjerne og det øvrige Far til fire-hold i vores video herunder:

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden