28. aug. 2011
Af af Dorte Quist

Vidste du det: Dirch har spillet Nikolaj Lie Kaas

Dirch Passer
Dirch Passer i den berømte hoppegynge.
Foto: AOP
Preben Kaas skrev den berømte sketch til Dirch, efter at han så sin søn, Nikolaj, i en hoppegynge.

- Jeg har fået at vide, at "Hoppegyngen" er skrevet med udgangspunkt i mig, fordi jeg lige var født der i 1973, hvor hoppegynger var populære, og jeg var meget glad for at hoppe i min. Jeg tror, den startede dér for min far.

Nikolaj Lie Kaas har brugt rigtig mange timer på at lære Dirch Passers mange kendte monologer udenad til perfektion under arbejdet med filmen "Dirch".

- Det sjove er, at mange af de sketcher, der er med i filmen, er skrevet af min far. Men det er svært at forholde sig til. Lidt ligesom at se sit navn på plakaten. Det er rart, men det har ikke med mig selv at gøre, vel!? Det er ikke noget,
hvor jeg kan sige, at det gjorde pisse-nas at lave det her. Jeg tænker mest på, hvordan jeg kan forsvare Dirch i den måde, jeg spiller på. Med "Hoppegyngen" ligger det så meget i scenen, at jeg skal spille en mand, der på mange
måder var et geni. Og "Hoppegyngen" var et ret fantastisk nummer. Så først og fremmest tror jeg bare, at jeg forsøger at holde hovedet over vandet, da vi filmede.

Læs mere om: